Puan vermedi·348 syf.····Okunma: 01 Haziran 2023 20:51 Ne yazsam eksik kalacak bir kitap incelemesi olacak.
Sürekli kitap okuyup dışarıdaki hayatı kaçırdığınızı hissettiniz mi hiç? Bu kitap buna değiniyor işte. Hayatı okumak üzerine kurulu bir adam ve onun hem arkadaşı hem de çalışanı olan Zorba arasında yaşanan olaylara değiniyor.
Kitaplardan öğtenilmeyecek şeyler vardır mesela "yaşamak" gibi. Yaşamak öyle okuyarak değil "yaşanarak" öğrenilir.
Aşık olmak kelimesi veya kafamızda canlandırdıkları aşık olmakla ilgili her şeyi içinde barındırmaz. Kelimelerle düşünüyoruz hepimiz. Peki kelimelerle anlatılamayan şeyler nasıl aktarılır başkasına. İşte bunun cevabı "yaşayarak".
Camus'un 1 oy farkla Nobel edebiyat ödülünü aldığı rakibi için "Nobel benden çok onun hakkıydı." dediği yazar Kazancakis artık benim için önemli bir yere sahip olacak.
Kitap için ne yazılırsa yazılsın eksik kalacaktır. O yüzden lütfen kitabı okuyup verdiği o tüm hazzı, sahil kenarında oturup o deniz kokusunu ve sesini içinizde hissedin lütfen.