2023 26. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2023 14:01
İnsan bazı şeyleri birebir yaşamadıkça o olayın insana uyandırdığı hissiyatları tam olarak anlayamaz. Yaşadığımız Covid, kitap için bir fragman. Bizler de Granser’in torunlarına anlattığı olaylara birebir aynısı olmasa da şahit olduk. İnsanların ölüm korkusundan sadece kendini düşünmesi, hastalığı taşıyanlara hiçbir tedavinin olmaması, gözlerinin önünde sevdiklerini kaybeden onca insanın elinden hiçbir şey gelmemesi… Salgın çok kısa süre içerisinde bulaşıp çok kısa sürede öldürüyor. Sayılı şanslı kişi salgından etkilenmiyor. Ana karakterimiz Granser de bunlardan biri. Kendisi Kızıl Veba döneminden önceki hayatı ve Kızıl Veba dönemini torunlarına anlatıyor. Ancak Kızıl Veba’dan sonra hayatta olanları, ilkel yaşam bekliyor. İçinde bulundukları ilkel koşullarda büyüyen çocuklara ise Granser’in anlattıkları boş muhabbet geliyor, uydurduğunu düşünüyorlar. Kitabı okurken torunların büyükbabalarına inanmamaları ve onunla alay etmelerine üzüldüm ama bu da yaban hayatın içinde büyüyen çocukların duygudan bile yoksun olduklarını çok güzel aktarıyor. Geçmişte bir benzerini yaşadığımız, gelecekte daha kötüsünü yaşamayacağımız anlamına gelmiyor. O nedenle sağlığımızın ve sevdiklerimizin kıymetini bilelim. İyi okumalar :)
Kızıl VebaJack London · Türkiye İş Bankası kültür Yayınları · 202447,7bin okunma
👏👏 Körlük kitabında da benzer ama çok daha dehşet bir ortamdan bahsediyor. Bunu sevdiyseniz onunda tavsiye ederim. Yeni okudum çok etkilendim açıkcası. Çok sert bir kitap
Kitaptan Eserler
"Gördüğü halde görmeyen körler." Haklısınız hocam, onu da okudum, etkileyici bir kitaptı:)