Bir Duygudan Fazlası
Lise sıralarında dostlukları başlayan üç yakın arkadaş Rojda, Deniz, Zerrin.. Bir gün bir araya gelirler, ortama bomba gibi düşecek bir haberden, habersiz.
Zerrin'in oğlu öyle bir haberle gelir ki.. Bizim üç kadın birbirlerinin yüzüne şaşırarak bakakalır. Sizce nedir? Bu şaşkınlığın sebebi.. Belli ki bu üç kadının arasında büyük bir sır var. Bakalım..
Rojda, güzeler güzeli hukuk fakültesinde okuyan bir genç kız. Bir gün Kerem diye biri ile tanışır. Ona aşık olur, hamile kalır.
Deniz, hayali doktor olmaktır, başarılı bir psikiyatrist olur ki o da ne? Kerem'in radarına o da takılır.
Zerrin, iş kadını zengin bir aileden geliyor. Babasının arkadaşının oğlu Kerem'den hoşlanır. Ve herşeyden habersiz Kerem ile evlenir.
Evet, sözde üç yakın arkadaş.. Aralarında iletişim sıfır, diyeceğim ama aralarında öyle sırlar var ki ulu orta anlatılacak gibi de değil..
Kitabı bitirdiğimde, "Allah Allah şimdi kim suçlu?" diyorum. İşin içinden çıkamadım. Rojda'yı suçlasak Kerem'le ilişkisi olduğunu söylemeliydi. Deniz'i suçlasak Kerem'in tecavüzüne uğradığını anlatmalıydı. Zerrin'i suçlasak çocukları değiştirdiğini Rojda'ya söylemeliydi. Kerem'i suçlasak diyeceğim: Kerem zaten başlı başına burada günah keçisi..
Anlaşılan o ki Değerli Dostlar, en büyük vebal iletişimsizlik... Dile kolay 39 yıl yakın arkadaşsın..
Sorunlarınızı birbirlerinizle konuşamıyorsunuz.
Bulmacalarla aranız iyiyse kitabı okumayı kaçırmayın, derim. Çünkü yazar, okurları; üç kadının arasında sır perdesini, bulmaca gibi çözmeye davet ediyor.
Bulmacayı çözmeniz dileğiyle..
Keyifli okumalar diliyorum.