·382 syf.··Beğendi
···Okunma: 04 Haziran 2023 22:51 Yazarın bu kitabından önce Zamansız Dünya kitabını okumuştum. Hangisi daha önce yazılmış bilmiyorum ama bu kitabında hep Zamansız Dünya kitabından bahsettiğine göre bu kitabı daha sonra yazmış olmalı ki, bu kitabı o kitabından daha iyi bulduğumu söylebilirim. Gelelim bu kitabında nelerden bahsettiğine.
Kitap; çok eskilerde bulunan iskelet ve olamayacak izlerden mesela kurşun izlerinden, bir araya toplatılmış deney gibi kullanılmış hayvan iskeletlerinden, kutsal kitaplarda örnek olabilecek uzay araçlarından ve İsa’nın da bu uzaylılardan olabileceğinden, Moğolistan’da bulunan bir lama manastırında bulunan bir adamın, manastırın altında keşfettiği bozulmadan yeşil ışıkla kalmış cesetler ve uzaylı tipler ve bunun yalanlanmasından, eski zamanlardan kalma çizimlerden ve bu çizimlerin tıpkı uzay araçları ve uzay kıyafetli kişiler olabileceğinden, uzay araçlarının olduğu eski madeni paralardan, geçmişte ufo olarak nitelendirilen olaylardan, Antartika kıtasından ve anlatılan gizemlerinden, gizemli ve bilinemeyen denizaltılardan, hayalet gemilerden, insan yaratılışının Popol Vuh’taki anlatım şeklinden, bulunan dev iskeletlerden ve eski yazıtlarda, mitoslarda geçen dev hikayelerinden, aydaki şüphe çeken şekiller ve bu şekillerin belirli bir üçgen çeşidiyle yapılmış gibi görünmesinden, kutupların yer değiştirmesi örneklerinden, çok az Sümerlerden (ki bu yazar için büyük eksik), gene Atlantis teorilerinden, El Dorado’dan, eski yazıtlarda anlatılan mistik gizemli yazıların bugünki şartlarda nelerin tasvirleri olabileceğinden, Tibet’teki Lama manastırlarının öneminden, uzay araçlarının tasvirini veren başka yapıt ve eserlerden (ayrıntılı bir çok örneklerle), az da olsa Sfenks ve Piramitlerin yapımlarının teorilerinden, tüm bu oluşumların o zamanın insanlarının yapamıyacağına dair kanıtlardan, yüksek medeniyet ve uzaylı izlerinden bahsediyor.
Burada Atlantis ve Mu kıtası kitabının yazarına da eleştiri geliyor. Churchward’ın tüm bu bilgileri verirken uzaylıları hep gözardı etmiş olmasından bahsediyor. Ben de yazarı eleştirip çok fazla Amerika yerlilerine takılıp kaldığını, Mısır, Sümer, Yunan vs gibi uygarlıklardan nerdeyse hiç bahsedip örnekler vermemesini çok büyük eksiklik olarak görüyorum. Ama genel olarak kitaptaki bilgilerin kaynaklarını göremesek de çoğunu, eleştirel bir dille yorumlarayarak bunların ne olabileceğine dair çözümlemeler yapmasını çok beğendim. Biraz Turan Dursun, biraz da Erich Von Daniken havası aldım. Genel olarak iyi bir kitap. Diğer kitabından (Zamansız Dünya) çok farklı değildi ama. Bilgiler genel olarak benzerdi. Yazılış tarzı aynıydı. Çok fazla bilgi vermesi peşpeşe biraz yorup sıkabiliyor okurken. Çünkü okurken görmek istiyorsunuz ama göremiyorsunuz malesef. Bu çok eksiklik yaratıyor. Onun dışında yargılayanların okuması gereken eserlerden olması gerektiğini düşünüyorum..