Haziranda Ölmek Zor
2023 22. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2023 23:25
Derginin en sevdiğim sayısı… Ön kapağında Ahmet Arif, Nazım Hikmet, Orhan Kemal’e; arka kapağında ise Cahit Zarifoğlu’na “Sultan” şiiri ile yer verilmiş. Geçen yıl Haziran ayında güzel bir poster de hediye edilmişti. Haziran ayında kaybettiğimiz diğer edebiyatçılarımızında inceleme içinde isimlerinden bahsetmek istiyorum; Ahmet Haşim, Cemil Meriç, Peyami Safa, Hasan İzzettin Dinamo ve Ahmet Muhip Dıranas. “Haziran’da ölmek zor” şiirini Orhan Kemal’in anısına Hasan Hüseyin Korkmazgil yazmıştır. Dergide tanıdık isimlerinde yazıları var; bunlardan dikkatimi çeken bir yazarımız Murat Menteş “Göko” dan bahsediyor. Ben bahsi geçen kitabı Fink ile daha sonra tanıştım. Diğer yazarımız Ali Lidar “ Bir Bahçeye Bir Dünya Sığdırmak” başlıklı yazısı ile bu sayıya zenginlik katmış. Dergiyi bu ay tekrar okudum ve hem dergi içeriğini hem de haziran ayını hüzne boğan isimleri sizlerle de paylaşmak istedim. İncelemeyi Cahit Zarifoğlu’nun son şiiri ile bitirmek istiyorum. Ölüm başucumda Bir melek elini uzatıyor bana Yapayalnız Bir yolculuk Ruhların beklediği bir yer var Orda Bir sığır gözü gibi bakıyor bana Ölüm Neden örtülerin altındasın, hadi çık Görün bana Zaman yol alıyor O saat, ah o saat Kim bilir nerede konaklar Şatom kararıyor, ay ışığında mezar Lâmbayı yak anne, üşüdü parmaklarım Gidiyoruz azar azar.
Ot Dergi - Sayı 111 (Haziran 2022)Ot Dergisi · Medu Yayıncılık · 2022146 okunma