2023 16. kitabı
❝ Zehirli bir çiçek gibiydi, gözalıcı ve ölümcül. ❞ Merhabalar! Büyülü Evlilik Serisi'nin 1. kitabı ile geldim. Kitaba başlamadan seveceğime emindim. Büyüler, Elfler, farklı bir evren tam benim tarzım. Bazı yerlerde tasvirlerin daha detaylı olmasını isterdim ama yinede Elise Kova'nın tarzını seviyorum. Sanki okumuyor da film izliyormuş hissi uyandırıyor. Hikaye akıcıydı ki tek bir yerde bile sıkılmadım. Kadın karakterimiz asla kendini ezdirmiyor. Aynı zamanda Kral Eldas'da bayağı bir gıcık. Onun hakkından ancak böyle biri gelebilirdi zaten. Eldas sonradan çok tatlı bir insan oluyor merak etmeyin. Öyle ki naifliğine, kibarlığına, ince düşünceliğine bayıldım bayıldım. Kitapta beğenemediğim kısımlar ise Ortadiyar'ın haritasının çok detaysız, özensiz hazırlanması oldu. Ayrıca kadın karakterin büyüsünü kullanmayı öğrendiği aşamalar çok hızlıydı fazla detaya girilmeden oldu bittiye getirilmiş. Birde 1. kitap dedim seri mi diye düşünenler var ise her kitap farklı bir çifti anlatacak. Bu kitabın devam kitabı olmayacak yani tek başına da okunabilir. Kısaca konusundan bahsedeyim; Elfler ile insanlar arasında üç bin yıl önce yapılan bir anlaşma var. Bu anlaşmaya göre her yüzyılda bir İnsan Kraliçe seçilerek Ortadiyar'a Elf Kralı'nın yanına götürülüyor. Önceki İnsan Kraliçe'nin büyüsü kime geçerse o yeni İnsan Kraliçe olarak seçilmekte. Ancak bir sorun var ki Eski Kraliçe'nin ölmesi ile Yeni Kraliçe'nin kim olduğunu bulamıyorlar ve Yeni İnsan Kraliçe bulunamazsa çıkacak olan savaş tüm insanlığı yok edebilir. Luella, bitkibilimi ile uğraşan, insanların hastalıkları için karışımlar hazırlayan kasabanın son şifacısı. Tek istediği kasabada ki insanlara daha çok yardım edebilmek ve işini daha iyi yapabilmek. Ta ki Elf Kralı, Kraliçesini bulmaya gelene kadar. Şimdiden okuyacak olanlara keyifli okumalar dilerim
Elf Kralı ile AnlaşmaElise Kova · Yabancı Yayınları · 20221,128 okunma