Mis kokulu gül ağacını süslemesi gibi,sabır, nezaket ve yakınlarını sevmek gibi güzel erdemler de Hristiyan bakirelerinin ziyniyetidir. Oysa Gina tüm hayatı boyunca vahşi ve sabırsızdı.Eğer ulus zafer kazanırsa, en sonunda Avrupa'da bir düzen kurulabilecek yasal topraklar geri alınabilecek.Budapeşte'den başlayan bu yolculuk Macaristan'ın Matulalar'ı yetiştirdiği kız öğrencileri barındıran bir oluşum bir eğitim kurumuna General'in kızı Georgina Vitay (Gina) 'ı emanet etmesi ile başlıyoruz. II.Dünya Savaşı patlak vermiş ve General'in Prefektalar,Zauzsanna ve Diakonissalar dışında güvenip evladını terk edebileceği kimsesi yok.Zor zamanlar ve tüm ailesi de elbette tehlikede.Fakat Gina bu girmekte olduğu bu kuruma bu ütopik eğitime ayak uydumamakta.Dış dünya ile ilgili elinden herşeyi alınan bu 5.sınıf öğrencisi Mari Kis,Szabo, Banki ve diğerleri tarafından akran zorbalığına uğramakta ve elinden herşeyi alınarak bir kalıba oturtulmak zorunda belli bir kıyafet,belli bir düzen,belli bir inanç çerçevesine mahkum edilmeye çalışılıyor.Elbette kaçınılnaz bir enerji akışı ve bu düzene karşı bir direniş gerçekleştirdi.Kaçtı ama Kònig yüzünden bu kaçış da bir hüsranla son buldu.
-BURADAN BİR KEZ DÜNYAYA KOŞTUM, İNSANİ BİR İLİŞKİNİN ÖZLEMİNİ ÇEKTİĞİMDEN.
Kitabımız bir gençlik eseri yalnız burada bir dipnot eklemem gerekiyor Z kuşağının bu kitap ve bunun gibi kitapları okumaları gerekiyor özellikle kız çocuklarının..Akran zorbalığına uğramakta olan, öğretmenleri tarafından Mobing uygulanan bir çok çocuğumuz var.Ben de bu konuda birebir acı çekmiş bir veliyim oğullarım ile birlikte.Onlara bu acımasız dünyaya nasıl bakmaları gerektiğini çok güzel anlatan bir kitap bu kitap ve yazarın yapmış olduğu bu edebiyata saygı duyuyorum.
Kesinlikle okunmalı.. AbigailMagda SzaboGökçe Erdem