2023 66. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2023 18:50
Merhabalar, Kitabın teması perili ev teması ve 5 farklı yazarın hikayesi var içerisinde. Her hikayeyi ve yazarı aşağıda tanıttım. Perili ev (#hauntedhouse ) teması benim için korku edebiyatında en güzel temadır gerçekten en çok hoşuma giden okumayı en çok sevdiğim tema ele geçirilmiş perili şeytani ev temaları. Ben de henüz dilimize çevrilmemiş korku temalı kitapları okurken özellikle bu temayı tercih ediyorum. Kitabın çevirisi berbat ötesi. Zaman kaymaları filan var. Redaksiyon başarısız hiç kontrol edilmemiş. Büyük ihtimal çevirmen olmayanlara çevirtilmiş. Bütçe yoksa da yapılanın en iyisi yapılmalı ve en iyisi bu değil. Walter Hubbell/ Perili ev Gerçek bir hayalet hikayesi: Esther, döneminin kızlarına nazaran oldukça farklıdır. Melankolik denecek bir yapıya sahiptir ve aşkta aradığını bulamamıştır. Evde sadece o varken başta onun odası olmak üzere paranormal olaylar olur. Ve kısa sürede tüm ülke bu işin peşine düşer. Olay gerçekmiş google'da aratabilirsiniz. Yazar komedi gibi yazmış. Korkunçluk bana geçmedi. Casper filmi gibi olaylar. korku dozu: 1/5 Charles Dickens/ Perili ev: yine çeviri hataları olduğu için bu hikayeyi bordo siyah yayınlarından okudum elimde vardı. Kız kardeşi ile perili olduğuna inanılan bir evi kiralayan anlatıcımız evin sorunlu olmadığını kanıtlamak amacıyla arkadaşlarını da davet edip orada 3 ay kalmaya karar verirler. Ancak kaldı odanın hayaleti tarafından ele geçirilen anlatıcı geçmişte kendisini haremi olan Müslüman bir hükümdar olarak bulur . Aynı zamanda tıraş olduğu her seferde farklı farklı yüzleri tıraş etmekle ve bir iskeletle uyumakla cezalandırılır. Sanırım yazarın güzel başlayan ancak boka saran kitaplarından biri olduğunu söyleyebilirim. Oldukça saçmaydı ve anlaması çok zordu. Korku dozu:1/5 Sheridan le fanu/ perili bir evin gerçek anlatısı: çevirisi ilk iki hikayeye göre daha iyi olduğundan bu kitaptan okudum. Tabi yine özne hataları vardı bizde he she gibi belirteçler olmadığından. Anlatıcı ve ailesi bir ev kiralar ve evde çeşitli vuruş sesleri duyulur, gölgeler görülür, bir gözü kör yaşlı bir kadın görülür. Olayların doğaüstü olduğundan şüphelenmezler. Korku dozu:2/5 E.F. Benson /Boş bir evin hikayesi: anlatıcı şoförü ile birlikte araba arızalanınca yakındaki bir köyde gecelemeye karar verir. Etrafta yanıltıcı bir sessizlik ve değişik bitki örtüsü hakimdir. Boş bir eve rastladığında evin gerçekten boş olmadığı hissi baskın gelir. Korku tarzı doğaüstü ile tekinsizlik arası gidiyor. Açık korku değil. Yaratılan atmosfer değişik belki "eerie horror" denebilir. Korku dozu: 3/5 Algernon blackwood/ Boş ev: çeviri yine berbat, bir geçmiş bir geniş zaman bir şimdiki zaman kullanılmış. Yetenek sıfır mı olur ya bir çevirmende, editörde, redaktörde Jim'in teyzesi paranormal işlere meraklıdır ve perili olduğu söylenen bir evi kiralar. Eğer düzgün çevrilse en iyi atmosfere sahip hikaye bu olcaktı. Korku dozu:4/5
Perili EvlerKolektif · Laputa Kitap · 20224 okunma