2023 156. kitabı
Bir İngiliz olarak Northumbria’da doğan Uthred, daha on yaşındayken babasının ölümüyle yetim kalır. Savaş sırasında bir Dan olan efsanevi Ragnar tarafından evlatlık alınıp, tam bir Viking olarak yetiştirilir. Artık babasını ve ülkesini işgal edenlerin yanında savaşacaktır. Uthred, büyüdüğünde ise kendini bir Dan gibi hissediyordur. Ülkesini de geri almak istemektedir. Bir çıkmaza girmişken, ülkesinin son İngiltere Krallığı, Wessex kralı Alfred ile yolları kesişir. Artık Dan olarak mı hareket edecektir, yoksa Kral Alfred ile, İngiltere’nin geleceğini birlikte mi çizeceklerdir. Bu ilk kitapta Vikingler ve İngiltere tarihine göz atarak, bir giriş kitabı şeklinde ilerliyoruz. Sonrasında ölümler, savaşlar, gerçekler, sadakat, acı ve kederin bol olduğu bir tarihi roman okuyoruz. Gerçeklere dayanan tarihi bir kurgu olan ‘Son Krallık’, Netflix dizisiyle tanıyacağınız #thelastkingdom serisinin ilk kitabı. İzlemek için önce okuyun derim. Zira önce okumak daha çok keyif veriyor. İlk kitaptan hemen sonra ikinci kitap #ÖlümSüvarisi ni okumak isteyeceksiniz. İlk kitaptaki tempo ikinci kitapta da hız kesmeden devam ediyor. Bir kuzey savaşçıları olan Vikingleri tarihi bir kurguda okumak çok keyifliydi. Sıradışı tarihi bir kurgu arıyorsanız hiç beklemeden bu seriye başlayın. Herkese tavsiyemdir. #SonKrallık ^ ^ #alıntı Ona öldürme gücü veren öfke ve nefret. Öfke ve nefretle savaşmadığın bir savaşta ölürsün. ^ Sen kenarda durup savaşanları izleyecek, savaşmayı öğreneceksin ve en tehlikeli darbenin, görebildiğin kılıç ya da balta darbesi olmadığını anlayacaksın. ^ Sen, yaban domuzunu öldüren yaşlı köpekleri gözetleyen ama ısırmayan genç bir köpek gibisin. ^ ^ @artemisyayinlari #sonkrallıkserisi #bloghemsire #netflix #bookstagram #çokokunanlar #bernardcornwell
Son KrallıkBernard Cornwell · Artemis Yayınları · 201796 okunma