Şebnem nam-ı diğer kapak kızı
2023 6. kitabı
Ayfer Tunç ile tanışma kitabım. Bir derginin kapağında fotoğrafını gördükleri Şebnem’in tesirinde kalan aynı trende yer alan üç kişi üzerinden okuyoruz romanı. Roman oldukça kalabalık bir karakter kadrosuna sahip. Kilit ve merkezde olan isim kapak kızı Şebnem. Romanda fiziksel olarak yer almıyor ancak karakterler üzerinde sarsıcı bir etkiye sahip. Şebnem’in bir erkek dergisine verdiği çıplak pozların Bünyamin’in iç dünyası ve evliliğine ait düşüncelerine etkisi, Selda’nın geçmiş bir anısı ile Şebnem’in ona yaşattığı farkındalık, Ersin ile aralarındaki aşk ve korkaklığın sonucu romanın esas noktaları. Ve bir tren yolculuğunda var olan üç insanın yolculukla birlikte yaşadıkları duygu ve farkındalık değişimleri gizlenen ana mesele. Tek bir olay örgüsü yok, tek bir zaman yok. Ancak yazarın kullandığı dil , olay ve zaman karmaşası merakınızı kamçılayıp sayfaları çevirmenizi sağlıyor. Kitabı okuduktan sonra iyi ki Ayfer Tunç yazıyor ve biz onu okuyoruz dedim. Kendisini zevkle okumaya devam edeceğim.
Kapak KızıAyfer Tunç · Can Yayınları · 202013,7bin okunma