···Okunma: 09 Haziran 2023 01:39 Serenad, okuyacaklarım listesinde yer alan bir kitaptı. Daha öncesinde çevrem tarafından kitabın olumlu/olumsuz eleştirilerine muhatap olmuştum. Değineceğimden rahatsız olduğum ama içimdeki serzenişin sesinin duyulmasını istediğimden dolayı da değinmeden geçemediğim bazı hatlar üzerinde ilk ve son olarak durmak istiyorum.
Bahsettiğim olumsuz eleştirilerin temelinde genel olarak İslam'a ve içinde bulunduğumuz toplumun değerlerine aykırılık, Yahudi seviciliği yer almaktaydı.
Hepimizin tasvip ettiği veya etmediği birçok durum ya da olay yaşandı, yaşanıyor ve insanoğlu yaşadığı sürece de yaşanacaktır. İnsanlar bir diğerinin özgürlük alanını kısıtlamadığı sürece birçok konuda özgürdürler. Herhangi bir davranışından veya benimsediği inanç ve fikrinden ötürü olumsuz yargılanan kişi, yargılayan kişiyi çok şaşırtan cevherler barındırabilir. Bu temelde bakacak olursak, sizinle çelişen fikir veya davranışların üzerinde durup reddetmekten ziyade, kitap ağacının tatlı meyvelerini yemek en doğru yol olacaktır. Aslında Serenad'ta da bu yaklaşımın doğruluğuna dair çokça örnekler bulup kendinizle sohbetlere dalacaksınız.
Olay örgüsü titizlikle sıralanmış çok özel bir hikâye barındıran, sohbet havasında, gayet sürükleyici ve aynı zamanda bilgilendirici bir kitap. Kitapta geçen ve sonrasında detaylıca araştırma fırsatı da bulduğum Struma Hadisesi'nden bihaber olduğum için kendime kızmakla beraber, öğrendiğim için de bir o kadar mutlu oldum. Okumanızı tavsiye etmekle beraber, kendime ve size daha nice bihaber olduğumuz duyguların, tatların, fikirlerin, hikâyelerin ve bilgilerin farkına varmayı temenni ediyor, iyi okumalar diliyorum.