Çağdaş dünya edebiyatına ait bir eser. Çocuk kitaplarını hem eğlenceli bulduğum için hem de mesleki açıdan katkı sağlaması için okumayı tercih ediyorum. Kitabın içeriğinde fazlasıyla hayal gücü mevcut. Zaman zaman ben bunları düşünsem aklima gelmez dediğim yerler oldu . Merak uyandıran okudukça akıp giden bir kitap olsa bile benim her öğrenciye önerebileceğim bir eser değil. İçerisinde farklı alt mesajlar, ders çıkarılacak yerler vardı ama beni rahatsız eden kısım kahramanımızı acınacak halde ,fakir, muhtaç gösterip yolda bulduğu parayı direk alıp harcaması üzerine yanlış yolda olduğunu söyleyen herhangi bir cümle olmamasıydı. Çok normal bir davranış gibi yansıtılmış. Üstelik o para hayallerine kavuşmasına vesile olmuş desem yeridir. Şimdi diceksiniz abartmıyo musun hangi çocuk o mesajı alacak okuduğu kitaptan diye ama emin olun çocuklar bizden daha dikkatli daha analizci bu yüzden ister kendi çocuğunuz olsun ister öğrencileriniz olsun içeriğini bilmediğiniz kitapları önermeyin. ( Hayal güçlerini, yaratıcılıklarını geliştirmek isteyen yetişkinler ve söylediğim kısmın yanlış davranış olacağını bilebilicek yaştaki çocuklar tereddütsüz okuyabilir.)