Puan vermedi·378 syf.····Okunma: 13 Haziran 2023 23:51 Nihayetinde okudum ve bitirdim. Sevinç çığlıkları atmak istiyorum. Kitabı gözümde güzelleştirmek için yağmur sonrası ortaya çıkan gökkuşağı ile resim çekip onunla paylaşmak istedim.
Kitabı birazcık matematiksel bir dille eleştireceğim bu kitabı okurken kendimi bir çemberin merkezinde durup çemberden çıkmaya çalışan ama gidebildiğim mesafe sadece yarıçap kadar olan bir durumda hissettim. Yada labirent içindeyim de sağa dönüyorum çıkış yok sola dönüyorum çıkış yok .Sonu olmayan bir yolda gibiydi.Eğer okuma kulübünün kitabı olmasa idi bitirirmiydim bilmiyorum.
Franz Kafka 'nın okunması zor ve tamamlanmamış bir romanıdır Şato.Ağustos 1917'de Kafka 'ya tüberküloz teşhisi konuldu. Şato'yu yazmaya 27 Ocak 1922 de başladı. 3 Haziran 1924 'de öldüğünde Şato tamamlanmamıştı.Yakin arkadaşı Max Brad tarafından yayınlanmıştır.
Kafka bu romanında modern bürokrasi ve bunun toplum üzerinde ki baskı ve etkilerinden bahseder.
Kahramanımız K. bir köye kadastrocu olarak atanır ama geldiği köyde bir Şato vardır. Bu Şato nerededir nasıl gidilir .Tüm kitap boyunca K. Şato'ya ulaşmaya çalışır ama bir türlü ulaşamaz. Geldiği köy zaten garip bir yer .Nereye döner ne yaparsa suç olur.İşsiz güçsüz dururken Şato dan bir haber gelir ki çalışmalarından memnun olduklarını belirten habere göre Şato kendisinden memnundur; yanına verdikleri yardımcılar bile gayretli çalışıyor diye...Ama ortada bir iş bile yoktur.Yatacak sıcak bir yatağı bile yoktur.Bir girdabın içinde döner durur. Ama ne ona mektup gönderip çağıran kişiye ulaşır ne de Şato'ya ulaşır. Sohbet gününü merakla bekliyorum. Ben sevemedim seven grup var.Sevenler ve anlayanlar anlamayanlara anlatırlar artık. #mineilebirlikteokuyoruz Haziran kitabı Şato. Yarım ayımı aldı. Ve bu benim Kafka 'dan okuduğum 5.kitaptı.Eğer Kafka 'ya bu kitap ile başlamış olsaydım bir daha başka bir kitabını okumak için uğraşmazdım ve Prag'a gittiğimde müzesine gidip gezmezdim .2013 yılında Prag'a gittiğimde Kafka'nın müzesini bulalım gezelim diye tutturmazdım. Ben sevemedim ama seven bir grup var bu kitabı. Belki benim için yanlış zamandı bu kitabı okumak ..Bir şans verin spiral bir şeklin içinde dönüp durmak istiyorsanız