İNANCIN SONU-Sam HARRIS
Yazar Dinlerin temelini kutsal kitaplardan alıntılarla,tamamiyla objektif olarak,kendi düşünceleri ile anlatmaya çalışmış,şurası mantıksız,burada saçmalamış diyebileceğim bir bölüm olmadı.
Genelde çoğunlukla Hristiyanlık-İncil,İslam-Kur-an üzerinden değerlendirmeler yapmış.
Aşırı dincilerin,kendilerine olduğu kadar diğer insanlarada nasıl zarar verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini anlatmış.
Dinlerin insanların ihtiyaçlarına yanıt veren bir platform olması gerektiğini,günümüz maddi ve manevi huzur arayışına cevap vermesi gerektiğini,öğretilerinin gitgide zararlı değil,yararlı olması gerektiğini anlatmış.(Özellikle bu cümleyi anlamak için kitabı okumak gerek)
Kitap yazılırken Felsefe,Bilim,Psikoloji ve Nörolojik araştırmalardan bolca faydalanılmış.İnsanın doğası,farkındalığı,sorgulayıcılığı,mantık yürütmesi,ruhsal öğretiler karşısında tepkisi(tabiki her insanın farklı farklı düşünceleri olduğuna değinilmiş) ölçülerek değerlendirmelerde bulunulmuş.
Sorgulamış,çok fazla sorgulamış ve benimle birlikte sizlerde sorgulayın,mantığınıza hangi yol uygun geliyorsa o yolda ilerleyin demiş.
Mantık yürüt ve sorgula kardeşim,hangi dinden olursan ol,sana iyi olmanı emrediyor,etrafını dinin için kana bulamana gerek yok demiş.
Dinlere saldırmamış yazar,sadece mantık yürüterek inancını şekillendir demiş.(tamam biraz saldırmış olabilir ama gayet aklı başında)
Çok çarpıcı,altı çizilecek cümleler var kitapta.Alıntı yapmayacağım çünkü bir çok arkadaşımıza ters geleceğine eminim ve bu incelemeyi yaparkende kimseyi kırmamak adına biraz uğraştım.
Kim olursa olsun,neye inanırsa inansın saygı herşeydir.İnsan olmak bunu gerektirir,salyalarımız aka aka karşıt görüşten olanları doğramaya çalışmak değil.
EĞERKİ DİNİNİZE SORGUSUZ SUALSİZ BİAT EDİYORSANIZ,TOZ