·208 syf.····Okunma: 15 Haziran 2023 13:14 İnceleme serimizin bir diğer göz bebeği ile herkese merhabaaa :) Sınırlı kitabın incelemesini yapabiliyorum malum hayat herkes için koşuşturmalar ve tümseklerle dolu bir parkur. Dilerseniz kitaba geçelimm
Siyah beyaz çizimlerle adete eski tüplü televizyonlardan her gün belli saatlerde yayınlanan bir çizgi film ya da dizi izliyormuş gibi hissettiren bu tatlış kitabımız esasen bir otobiyografi. Hal böyle olunca ve bu durumun da farkındalığıyla daha bir anlamlı oluyor kanaatimce. HIV/ AIDS son zamanlarda gündem olan ve birçok insanın mücadele ettiği bir hastalık ve karakterimizin aşık olduğu kadın da HIV pozitif ve oğlu da tabiki. Kitabı okurken-ki yoğun zamanlarımda soluksuz okuyarak bitirdiğim bir kitap oldu- hastalığın pençesinde olan ve anne olan karakterimizin duygu yoğunluğunu, gel gitlerini, çocuğunun durumundan kendisini her defasında suçlamasını ve normal görünürken dahi gözlerindeki hüznü sanki karşımdaymışçasına hissettim. Ve fark ettim ki toplum algısı insanları psikolojik olarak bir karanlığa hapsetmeye ne de müsaitmiş. Oysa birlik olsak, ayrışmasak, saygı duymayı bilsek ve hayatın aslında belli bir noktada başlayıp belli bir noktada son bulacağının farkında olarak sevginin son derece kıymetli olduğunu idrak ederek tüm kırgınlıklara rağmen birbirimize sarılabilsek ne kadar anlam katacağız bu kısa süreli ömrümüze.
Karakterlerimizin gelgitleri yanında birbirlerine olan bağlılıkları duygusal ve tensel çekimleri aşkın sınır tanımayacağını ve hangi hastalık olursa olsun yaşanmasına mani olamayacağını ne de güzel fark ettirdi. Söylemeden de geçemeyeceğim çok da spoiler vermek istemem ancak mamut sahnesinde bilgelikle dolduruldum diyebilirim.
Son olarak, bu hastalığın pençesinde olanların kendileriyle, aşklarıyla, sevdikleriyle, arkadaşlarıyla barışmak adına teşvik edici bir kitap olduğunu düşünüyorum. Bence çok seveceksiniz, geç kalmadan okuyuun :D