·400 syf.····Okunma: 16 Haziran 2023 10:58 Selam Hiç bitmesin istediğim , beni duygudan duyguya sürükleyen , karakterler ile hem hayatın içinden hem de dışından bir şeyler bulabildiğim bir #kitap okudum #vefamevsimi .
Kitap İhsan'a yazılmış bir mektup ile başlıyor . Bu bölüm sonrası geçmişe , her şeyin başladığı o ana gidiyoruz. İhsan evden işe doğru giderken Aydın'ın kapısının önünde ,yerde darp edilmiş bir kadın görür. Aydın ile beraber bu kadını hastaneye götürürler . Bu kadın Aydın 'ın ikiz kardeşi Aydan'dır ve her şey böyle başlar ...
Bu aşamaya nasıl gelindiğini ve geçmişi daha iyi anlayabilmek adına yazarımız bizi alıp çocukluklarına götürüyor. Aydan , Aydın ve İhsan'ın çocuklukları . Aydan ön planda olsa da Demet'i de unutmamak lazım.
Aydın sakin ve evde ailesi ile vakit geçirmeyi seven bir çocukken Aydan dışarıda vakit geçirmeyi daha çok sever. İhsan, Selim ve Cengiz'den oluşan bir çetesi vardır ve çocuklar o ne derse onu yaparlar. Özellikle İhsan ... Çocukluktan beri aşıktır Aydan'a.
Kitabın belli bir yerine kadar Aydan ön planda gibi görünse de Demet 'in yaşadıkları, hissettikleri ve çektiklerini okuyoruz kitabın büyük kısmında. Demet yaşadığı ona zorluğa ve acıya rağmen kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın. Tek arzusu sevilmek ve kendini güvende hissetmek. Bunu bulduğunu zannettiği kişi de doğru kişi mi acaba
Yaşadığı onca acıya rağmen sevgisi hiç bitmedi Demet'in . Bu nedenle her yıkılışında da güçlü kalktı. Kendisinin de dediği gibi defalarca öldü/ öldürdüler . O her seferinde yaşama yeniden dündü, ve nedenle tek bir doğum günü yok onun.
#spoiler olmasın diye yaşanılanları çok net anlatmıyorum .
Okurken ister istemez Demet ile empati yaptım . Ben olsam ne yapardım . Ben kendim olarak, onun yaşadıklarını yaşamamış birisi olarak ancak fikrimi belirtebilirim. O olayları yaşayan birinin ruhsal ve psikolojik durumu da daha farklı olur tabii ki... Ben onun kadar sabırlı olmazdım . Daha baştan Demet'e neler yapılması gerektiğini söylemeye başladım ancak herkes kendi kaderini, kendi seçimlerini yaşıyor
Sözü çok uzatmadan kapağı ile gözüme hitap eden kitap içi ile de gönlüme hitap etti.
Yazarımızın anlatımını, karakter yerleşimini , kurguyu çok başarılı buldum . Okumaktan büyük bir keyif aldım kitabı. İyi ki okudum dediklerimden oldu