2023 14. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2023 13:38
Birbiriyle ilişkili 8 Öykü, 8 hayat, onları birleştiren sarı yaz, ve hayatları sarsan bir deprem etrafında onlarca kayıp veren hayat. Kayıplar can değil ama Candan. Akıcı, sade, ete süte Ecevit'e kadına erkeğe acıya dokunan bir kalemle tanıştım. Hikayelerde onlarca şey'e dokunmuş : Evlilik hayatı, karı koca ilişkileri, eşlerin beklentileri iletişimsizlikleri, ergenlik çağı halleri, Doğanın insan eliyle tahrip olma Sevdası, işsizlik, işe emeğe saygısızlık, kaytarmacılık, elalem ne dercilik, torpilcilik. Sefillik,hayaller.... Ergenlik kısmı daha üstü kapalı olabilirdi. Ben güzel hikayeler içinde fazla ayrıntıya girilen müstehcenlik sevmiyorum o yüzden cıks, ama o hikaye güzel miydi, güzeldi. Kabiliyetli yazarlar bir şeyi anlatmak isterlerse onu hikayeye mutlaka yedirip anlatırlar mı, anlatırlar. O zman haklıyım. Mutlu sonla biten hikaye aramayın. Hikayelerin ortak noktası, hüzün, kayıp, kaybediş. Her hikaye ayrı ayrı anlatılabilir aslında. Okuma grupları için öneri olabilir. Velhasıl, tek çırpıda okunacak, tadımlık bir kitap. Okuyun.
SarıyazMahir Ünsal Eriş · Can Yayınları · 20195,6bin okunma