Senag

@Senagl
2023 25. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2023 00:17
Kitabı çok sevdim. İlk kitaptan ufak da olsa tanıştığımız, Rowen'in abisi Declan ile onun asistanı İris'in hikayesini okuyoruz. Ölen dedelerinin üç erkek kardeşe bıraktığı şartlı miras ile her kardeşin kendi üstüne düşen görevleri yerine getirmesi gerekiyordur. İlk kitaptaki Rowen'den sonra sıra Declan'dadır ve onun da CEO olabilmesi için evlenmesi ve çocuk yapması gerekiyor. Gelgelelim bu normal seyrinde olamayacağı için bunu anlaşmayla yapmaya çalışırken bir türlü, bir kadınla anlaşmaya varamıyor ve en sonunda bir gün İris kendini feda etmek zorunda kalıyor. İkisi daha en baştan anlaşmak da zorlansa da bir şekilde bunu başarıyorlar ama sonrasında birbirlerine karşı hissettikleri çekim gizlenemeyecek hâle gelirken yeni bir anlaşma konu ortaya atılıyor ve sonrası daha keyifli bir hâl alıyor. . Declan, en büyük kardeş olmanın üstündeki yükü daha küçükken omuzlarına yüklenip kardeşleri için babalarının her türlü şiddet ve sevgisizliğine daha çok maruz kalırken; kendi savunma mekanizmasını geliştirmiş ve sevileceğine inanmayacak şekilde yetiştirilmiştir. İris ise yine aynı şekilde sevgisiz ve kötü baba faktörüne maruz kalmışken, bir taraftan da öğrenme bozukluğu sebebiyle fazlasıyla zor anlara şahit olmuştur; her şey için ekstra çabalaması gerekirken, erkeklere karşı güvensiz hissederek büyümüştür. İki yaralı karakter ama yazar, bu yanlarına aşırı duygusal bir şekilde yaklaşmak yerine, yeri geldimi ifade etmeyi seçmiş ve bu, oldukça güzel olmuş. Kitapta ikilinin atışmalarını, hızlıca harlanan çekimlerini ve aşık olma yolunda kendini geliştirmelerini, keşfetmelerini okumak aşırı anlamlı ve güzeldi. Yetişkin okurlarını okuması öneriyor ve şiddetle tavsiye ederim.
Beklenmedik KoşullarLauren Asher · Olimpos Yayınları · 20232,177 okunma