2023 28. kitabı
”Asla sevdiğin insanın gardiyanı olma... Bir varmış bir yokmuş, dünyada acayiplikler çokmuş. Bir gece beş farklı ülkede, beş prens ayni rüyayı görmüşler: Bir genç kız, kadim bir kentin alacakaranlık sokaklarında Işıktan bir güzellik halinde dolaşıyormuş. İşte o kızı gördükten sonra, artık ne eski hayatları kalmış ne de eski hakikatleri.” yazıyor arka kapakta ve kitabın konusunu özetlemiş diyebilirim. Çocukluğumdan beri masalları çok severim, büyükbabam bize çok anlatırdı heyecanla dinlerdik bizde. Ben de ansiklopedilerden (Evet bizim zamanımız da evde olurdu ve tek bilgi kaynağı o olduğu için onu kullanırdık..(Hayat Ansiklopedisi )masallar bulup La Fante’nin fablları,Binbir gece masalları,Grimms masalları ve ya bizden Keloğlan masalları bulup büyükbabama okurdum.O da heyecanla dinlerdi.. Beni okumaya yönlendiren ve sevdiren şey de buydu belki de.. Uzun zamandır masal okumuyordum Ahmet Ümit’i çok seven biri olarak daha önce ki kısa masal kitabı “Masal Masal İçinde”‘yi okuyup beğenmiştim. Daha sonra bu kitabı çıkınca da hiç bekletmek istemedim..Ahmet Ümit’in muhteşem kalemiyle büyülü bir masal diyarına girdim tabi olmazsa olmaz verdiği mesaj ile güzel bir macera okudum … Aşk neydi? Aşk; cesaret, emek , pes etmeme ,dürüstlük, zorluklara göğüs germe, hayalin peşinden gitme, kavuşma ümidi… Ama aşk özgürlük olmadan olur mu? İşte bu beş prens yaşadıklarıyla bunu anlayacaklar..
Masal
Bir Aşk MasalıAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202212,8bin okunma