2023 11. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2023 09:30
Selam millet Şubat ayı @herteldenkitapkulubu paylaşımlarım devam ediyor Kitap gözümü korkutuyordu o yüzden grupla okumak ayrı bir sevindirdi Gerçi okumadım storytel ile dinledim Siz kitap dinlemeyi sever misiniz? Kitabın Konusuna Gelecek Olursak •Winston Smith, Üçüncü Dünya Savaşı sonrası üçü bölünmüş Dünya’da yaşamaktadır. •Hikâye Okyanusya’da Büyük Birader öncülüğünde geçmektedir •Duygu ve düşüncelerin önüne geçilmiş bir dünya. •Öyle ki evlilik partinin onay verdiği kişiler arasında gerçekleşiyor. •Eski yaşamı özleyen hatta unutmaya yüz tuttuğu eski hayatıyla Winston yeni yaşamına, yapmak zorunda kaldığı işle yaşamaktadır. •Tele ekranlar ile tüm yaşam hatta mimikler bile kontrol altındadır •Karşısına çıkan Julia hem kalbindeki duyguları hem de sistemi sorgulamaya başlar Kitabın Yorumuna Gelecek Olursak •Puanım 10 •Keskinlikle dili ağır bir kitap •Başından sonuna kadar merakla okudum •Distopya türü olsa bile günümüzü ve geleceğimizi çok güzel ön gören bir kitap •Değiştirilmeye çalışılan zihniyetler, diretilen düşünceler ve zorlunlu koşullar bence günümüzde de yaşıyoruz •Ülkede dört bakanlık kurulmuş beni en etkileyen onlar oldu. •Barış Bakanlığı, savaş barıştır prensibi ile kitleleri susturmak ve toplum düzeni için savaş çıkartmaktadır. •Gerçek Bakanlığı, tarihi kontrol ederek tüm bilgileri kontrol altında tutturularak tarihi yeniden yazıyorlar •Sevgi Bakanlığı, tek bir kişiye odaklı sevgi ve diğer tüm insanlar birbirinden nefret etmektedir. •Varlık Bakanlığı, insanları azla yaşama zorlamaktadır. •Bence herkesin okuması gereken gerçeklerle yüz yüze gelindiği insanlığın sorgulandığı bir kitap Sizlere alıntı bırakarak kaçıyorum #alıntı Savaş barıştır, özgürlük köleliktir, cahillik güçtür. "Sanki büyük bir güç üzerinize yükleniyordu; kafatasınızda bir delik açıp beyninizi tepikliyor, yüreğinize korku salarak inançlarınızı koparıp alıyor, hangiyse aklınızın tanıklığı yadsımaya razı ediyordu sizi. Sonunda parti iki kere ikinin beş ettiğimi söyler siz de buna inanmak zorunda kalırdınız. Özgürlük, iki kere iki dört eder diyebilmektir. Buna izin verilirse, arkası gelir. "
1984George Orwell · Theseus Yayınevi · 2021199,9bin okunma