https://1000kitap.com/gonderi/209884176
https://1000kitap.com/gonderi/210001530
Değerli okur arkadaşlarım, sizlerle 1000Kitap platformunda 22 Eylül 2015 tarihinden bugüne, yaklaşık 8 yıllık bir süreç yaşadım. Sekiz yıllık uzunca bir süreyi değerlendirdiğimde çok değerli okur dostları edindim ve onlardan pozitif yönde edinimlerim oldu. Çok sayıda, ama kaliteli olmasına özen gösterdiğim okumalarım oldu. Okur dostlarımın okudukları kitapları ve değerlendirmelerini kaçırmamaya dikkat ettim ve bunlardan sonuçlar çıkarmaya çalıştım.
Başlarda, belki ilk 4-5 yılımda belki çok güzeldi, okura, okuma isteklilerine kucak açıyor ve hizmet ediyordu. Ancak birçok okur arkadaşımın sık sık rastladığım yakınmalarından anladığım kadarı ile platformun kötüleşmesi, adeta bildik sosyal medya platformlarına benzemeye çalışması o yöndeki gayretleri, uygulama ve güncellemelerden açıkça ortaya konuluyordu.
1000Kitap platformunu kitap ve okurla uzaktan yakından ilgisi bulunmayan garip paylaşımlar (resim, fotoğraf dahil),okurlar (!) kaba, çirkin sözler ve daha çok eklenebilecek, beni ve benim gibi birçok okur dostumu olumsuz etkiyecek unsurların doldurup ele geçirdiğini görmemek benim için olanaksız hale geldi.
Sözü çok uzatmak istemiyorum, siz çok değerli okur dostlarımın da zamanını almak istemem: Tüm bu bağlamda sözün özü, 8 yıllık 1000Kitap serüvenimi burada sonlandırıyorum. Hesabımı silmiyorum (şimdilik). Okuduğum ve okuyacaklarım listemdeki kitapları daha önceki paylaşımlarımda da bahsettiğim gibi yeni adrese aktardım.
Bu vesile ile varsa kırdığım, incittiğim, üzdüm her okur dostumdan özür diliyorum, beni af ve hakkınızı helal ediniz.
İyi okumalar, esenlikler diliyorum.
Hoşça kalınız.