2023 12. kitabı
İlk 2017 yılında, ortaokula giderken okumuşum bu romanı. Bugün ikinci kez okudum. Aşırı popüler olmasından ötürü sanırsam, bu kitabın ne kadar büyük bir şaheser olduğunu unutmuş; Sabahattin Ali'nin ne kadar büyük bir yazar olduğunu göz ardı etmişim uzun bir zaman boyunca. Oysa bugün kitabı elime almam ve sanki ilk defa okuyormuşum gibi büyük bir merak ve edebi hazla elimden bir saniye olsun bırakamamam bir oldu. Kitap boyunca Sabahattin Ali'ye öylesine bir hayranlık duydum ki. Sözcüklerin bu kadar doğal ve mükemmel bir şekilde bir araya gelebilmesi, insanların ruh hallerinin böylesine bir incelik ve mükemmellikle ifade edilebilmesi bende kıskançlıkla karışık büyük bir hayranlık uyandırmıştır her zaman. Sanki sözcüklerin bir araya gelebileceği mükemmel bir durum var ve bazı yazarlar bunu çok doğal bir şekilde başarıyor. Sıradan olayları, alışılagelmiş duyguları sanki daha önce tanık olmadığımız, bambaşka bir şeymiş gibi anlatıyor ve basit bir olayı büyüleyici bir hale getiriyorlar. Sabahattin Ali de böyle yazarlardan biri. Çok, çok saygı duyuyorum.
Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2025376bin okunma