Bütün Alıntılar
Bir dağ yoluna tırmanırken Kuş bakışı görmek için oturduğun yeri Düşünürsün İnsanın kendini de bazen Kuşbakışı görmesi gerektiğini. Eski nisan, her şey gibi, Kalbim de, rüzgar da eski Çırpınıp duruyor havada Yitik anıların kelebeği HELSİNKİ'YE BİR ŞİİR Ve birden çarptım sonbahara Issız bir parkında Helsinki 'nin Yıldızlar dökülmüştü parka Eğilip dokunmak istedim Gece derin ve maviydi Fin körfezinin üzerinde Işıklar içinde bir gemi Duruyordu iskelede Yürüdüm uzun uzun Türkçe şarkılar söyleyerek İçimde ince bir hüzün Kendi kendime yeterek Bir sabah Ateneum Müzesi'ndeki Resimlere baktım sevgiyle Bir gece bir tutam tütün sundum Finlandiyalı bir işçiye Kuzeydeki ormanları görmedim Kayak yapmadım dağlarında Sanmam ki kısmet olsun da Göllerinde yüzebileyim Ama sevdim Fin dilini Mertçe, dostça çınıltılı Bir dost mektubu okur gibi Okudum ozanlarını Yağmurlu bir sabah ayrıldım Bu kardeş kuzey kentinden Onda benden ne kalır bilmem Bende bir şeyler kalacak Helsinki'den Ekim 1984 Helsinki-Berlin Uçağında