2023 44. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2023 16:49
HOBBIT - J.R.R. TOLKIEN - Bayılıyorum ben bu Tolkien’ın yarattığı evrene.. hastasıyım.. Yüzüklerin Efendisi’ni üç sene önce okumuştum ve gerçekten bayılmıştım. Sadece çok ağır bir dili vardı ve çok yavaş okumuştum bayağı uzun sürmüştü hatta hatırlıyorum. Ama mükemmeldi. Anlamakta zorlansam da beni kendine hayran bırakmıştı. Bu yüzden Hobbit’e başlarken acaba dili zor mu, beni yorar mı diye korktum ama ilk sayfasından beni bir aldı ki içine.. Ayyy bayıldım bayıldım baaa yıll dımm kitaba. Harikaydı, mükemmeldi.. Tolkien Mirası serisinden okuduğum ilk kitap Hobbit oldu. Bilbo Baggins’i Yüzüklerin Efendisi’nde çok görmüyoruz ve tanıyamıyoruz ama bu kitaplar tabii ki Yüzüklerin Efendisi’nden önce okunması gerekiyormuş! Bilmiyordum :( olsun.. Şunu söyleyeyim ama.. şimdi Yüzüklerin Efendisi’ni okumuş ve izlemiş olduğum için karakterler her şey aklımda görsel olarak. Hobbit’i okurken de bütün karakterleri bildiğim için herkesi her şeyi çok güzel canlandırabildim kafamda ve ve masal gibiydiiiii… Resmen kitabın içinden çıkmak istemedim. Bilbo Baggins ve cücelerin yaptığı zorlu yolculukta başlarına gelenleri okurken yüreğim hop hoptu hep. Gandalf.. ay bayılıyorum Gandalf’a.. Gollum.. ay ay her şey o kadar mükemmeldi ki.. yüzüğün Bilbo’ya gelişi.. onu kullanışı.. ah şu yüzük.. Bu hobbit Bilbo Baggins ve cücelerin çok ama çok zor bir görevi var. Ejderha Smaug’tan çalınan hazineyi geri almak. Bilbo da usta bir hırsız olduğu için Gandalf onu seçmiş bu görev için.. Hazineyi çalmak, yüzükle karşılaşmak, goblinlerle savaşmak derken heyecanın hiç bitmediği bir kitabın içinde buldum kendimi. Çok beğendim ya, umarım bu miras serisinin diğer kitaplarını da çok severim. Özellikle Gollum sahneleri kalp kalp kalp Tolkien’in nasıl bir hayal gücü var böyle inanılmaz her seferinde ağzım açık kalıyor.. o ku ma lı sı nız!
HobbitJ. R. R. Tolkien · İthaki Yayınları · 201717,2bin okunma