2023 48. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2023 11:47
Merhaba Arkadaşlar bugün sizlere çok güzel inanılmaz akıcı, bir çok dile çevrilmiş ve birçok ödülü elde etmiş müthiş bir eserle geldim. Her ödül alan eser her zaman aşırı derecede iyi olmayabiliyor bazen ancak bu eser benim için her anlamda aşırı derecede iyiydi. Bir kez ismi sizi korkutmasın öyle çok yoğun ve karmaşık kimya formülleri vs yok. Anlatım dili sade ve akıcı, hikayesi sizleri içerisine öyle bir çekiyor ki elinize aldığınızda ne ara bitirdiğinizi fark edemeyeceksiniz. Kapağın tasarımının mükemmel ve rengarenk kıpır kıpır oluşu ayrı bir keyif ve haz uyandırıyor. Chris Evans ve özellikle Elizabeth Zott’ un hayatlarına kısa ama etkileyici bir yolculuğa çıkmanızı tavsiye ederim. Kitapta; Elizabeth’in aslında tek başına bir çok şey ile baş etmesi ve ayakta durmasını okuyoruz diyebilirim. Elizabeth ve Chris ikisi de kimya ile ilgilenmekte ve bir kimya laboratuvarında beraber çalışan birbirini çok seven bir çifttir. Elizabeth önce bir kimya laboratuvarında işe başlıyor ve daha sonrasında yemek programı yapmaya doğru uzanan hayat hikayesini okuyoruz ama bu yemek programı asla normal bir yemek programı değil. Hadi okuyun ve nasıl bir program olduğuna bir bakın birlikte kitap üzerinde konuşalım. Elizabeth bazı konularda kadınların ve erkeklerin hepsinin birer insan olduğu ve kadınların bir erkekle evlendiği için neden soyadlarını değiştirmek zorunda olduklarına anlam veremiyor. Sadece bu da değil aslında bir çok konuda erkeklerin kadınlardan üstün sayılmasına tamamen karşı.
Roman
Bir Kimya MeselesiBonnie Garmus · Altın Kitaplar · 20233,994 okunma