Şeytan Ayrıntıda Gizlidir
2023 23. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2023 17:35
Merhaba! Bugün Ahmet Ümit'in Şeytan Ayrıntıda Gizlidir kitabıyla birlikteyiz. Okuyunca taze taze incelemek istedim. Kitap 18 polisiye öyküsünden oluşuyor. Polisiye romanı yazmak zaten zorken yazacağınız şeyi kısıtlayıp öykü olarak yazmak ne kadar doğru tartışılır çünkü polisiye denince detay isterim ben. Kendim de soruşturmanın içindeymiş gibi hissetmek isterim ancak ortalama on sayfa olan öykülerden polisiye zevkini pek alamadım açıkçası. Beni polisiye açısından doyurmadı. Kitapta Başkomser Nevzat ve Ali var. Benim çok sevdiğim iki karakterdir ancak kitapta karakterler çok yansıtılamamış. Daha çok cinayetleri çözmeye çalışan iki komser gibilerdi. Kitapta Zeynep ve Evgenia hiç yoktu. Kitapta Zeynep ve Evgenia'nın olmamasının nedeni yazarın, Nevzat'ın hayatına daha onları sokmaması olabilir. Bu konuda bilgim yok. Ben onların da olduğunu düşünerek almıştım. Bu açıdan biraz hayal kırıklığına uğradım. Kitaptaki bazı öyküler direkt katilin suçunu itiraf etmesiyle başlıyor. Yani sadece katilin cinayeti nasıl işlediğini, neden işlediğini okuyoruz. Yazarın bu kitabını okumak yerine başka kitaplarına şans verebilirsiniz İstanbul Hatırası kitabı gibi.
Şeytan Ayrıntıda GizlidirAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 201915,1bin okunma