Puan vermedi·400 syf.··Beğendi
···Okunma: 28 Haziran 2023 12:28 Beni bu kadar etkileyeceğini, okurken yüreğime dokunacağını tahmin etmediğim kitabın yorumu ile geldim. Kitap günümüzde başlıyor ve olayların başlangıcına dönüyor. Olaylar öyle yoğundu ki sonunun ne olacağını merak ederek elimden bırakmadan okudum.
14 yaşındaki Jawal bir şeyler üretmeyi seven başarılı bir öğrencidir. Cadılar Bayramı kostümü için roket çanta yapar ve büyük bir hevesle okula, öğretmenine göstermek ister. Fakat yaptığı projeden dolayı terörist damgası yer ve olaydan kısa bir süre sonra cesedi bulunur. İşte her şey böyle başlıyor. İnsanın aklını almadığı 14 yaşında Müslüman diye hemen bu damgayı vurmak.
17 yaşındaki Safiya, Mirza'nın tek hayali iyi bir gazeteci olmaktır. Jawal'ın kaybolmasıyla birbirine bağlı Müslüman topluluk olayın neden polis tarafından önemsenmediğini merak eder. Diğer taraftan Safiya olayları araştırmaya başlar ve katilin çok yakında olduğunu anlar. Adaleti sağlamak için kararlıdır. Amerika'daki ırkçılık, islamafobi, yabancı düşmanlığı, gençlerin toksit ilişkileri üzerine çok iyi yazılmış bir kitap okudum.
Başta da söylediğim gibi okurken tüylerimi ürperten, haksızlığı, yanlış anlaşılmaların nelere mal olduğunu anlatan Kor Yangınlar kitabını herkese tavsiye ederim.