Puan vermedi·360 syf.····Okunma: 21 Haziran 2023 17:06 Kafka' nın bitirmeye ömrünün yetmediği kitap. Okurken zaman zaman sıkıldım fakat yine de sonunda ne olacak acaba diyerek devam ettim. Bazen kitaptan koptum, kafam karıştı Kafka bile bitirememiş ben de mi bıraksam dedim ama bitirdikten sonra iyi ki dayanmışım diyorum.
Kitaba bir karamsarlık hakim her ne kadar dramatik diyemesem de bu karamsarlığı hissettim.
Başkahramana K. kadastrocu olarak atandığı bir köye gider ve olaylar başlar. K. 'nın yaşadığı olaylar ilerledikçe ikilemler yaşadığını görüyoruz, "Topluma uymalı mıyım?", " Onlara karşı çıkıp kendi doğrularımın peşinden mi gitmeliyim?" sorularını aklıma getirdi. Otorite karşısında insanın çaresizliğini anlatıyor biraz da.
Bir arkadaşımın söylediğine göre Kafka kitaba sonradan müdahalelerde bulunmuş, sonunu da zaten başka biri tamamlamış. Belki de bu yüzden kitap benim kafamda bir bütünlük sağlamadı, okumayı sevemedim diye düşündüm. Böyle bakıldığında sevmemek makul bir zemine oturuyor...