Puan vermedi·176 syf.····Okunma: 05 Temmuz 2023 17:37 Kitapta genel olarak tecavüze uğrayan kadınlar ve tecavüz eden erkeklerin yaygın görüşleri arasındaki farkı ve olayı nasıl değerlendirdikleri ile ilgili bilgiler yer alıyordu. Bizzat mağdur ve faillerin ne dediği birinci ağızdan ifade ediliyordu. Hukuk ve toplumsal bağlamın nasıl bir bakış açısıyla yaklaştığı ve nasıl yaklaşması gerektiği belirtiliyordu. Bir yere kadar sarsa da belli bir yerden sonra makaleymis gibi geldi
Sayısal verilerin karmaşıklığı yormaya başladı. Ayrıca "Diana Scully- Cinsel Şiddeti Anlamak" kitabıyla paralel bir anlatım vardı, "Cinsel Şiddeti Anlamak" kitabından farkı bu kitap yakalanmamış suçlularla ve cinsel şiddete ilişkin herhangi bir şikâyette bulunmayan kadınlarla da görüşme gerçekleştirmişti.
Okurken kendimi terapide mağdur ve faille görüşme yapıyormuş gibi hissetsem de özellikle erkeklerin okuması gerektiğini düşündüğüm kitaplardan. Bu sayede cinsel şiddete ilişkin çok şeyi öğrenebilir ve kendilerinde bunu fark edebilirler diye düşünüyorum. Bilinen önyargıların kırılması için güzel bir psikolojik kitap