İnceleme değil kendime nottur
2023 19. kitabı
Yazarın okuduğum ikinci romanı, ilk okuduğum roman olan Roger Acroyd romanını da beğenmiştim. Kitap ilk başta bize karakterleri tanıtarak başlıyor 8 karakteri olduğu için karakterlere alışmak biraz zaman alıyor. Daha sonra bu 8 karakter ve iki hizmetçi kendilerine gelen mektuplar gereğince adaya gidiyorlar her biri adaya ilk defa gitmekte ve kendilerini ne beklediğini bilmeden gitmektedirler. Adaya vardıkları zaman Owen denilen adanın ve onları mektupla çağıran kişi adada yoktur sonradan geleceği hizmetçiler tarafından iletilir. Kitabın asıl girişi misafirlerin hepsinin oturduğu bir anda bir gramofondan çalan kayıt ile başlar. Bu kayıtta her karakterin ve hizmetçilerin eskiden karışmış oldukları, yasa nezdinde suçsuz görünen ama aslında suçlu oldukları cinayetler açıklanır. Bu kayıttan sonra birbirini takip eden ölümler gerçekleşir ve katilin içlerinden biri olduğuna karar verirler. Katil kim? Bulunabilecek mi yoksa sadece herkes kendi olum sırasını mı beklemektedir. Ölümler herkesin odasına yazılı olan On Küçük Zenci şiirine paralel olarak gerçekleşmektedir. Kitap akıcı ve merak uyandırıcı bir havaya sahip . Katili tahmin etmek zor olabilir çünkü herkes katil olma potansiyeline sahip.
On Küçük ZenciAgatha Christie · Altın Kitaplar · 200643,7bin okunma