Bu kitap, bu seri, bu yazar MUHTEŞEM!
İkinci kitabın aksiyonu da, aşkı da, entrikası da daha yoğundu. Sayfaları nefes nefese geçtim. Bir yere kadar Tamlin hala kalbimin bir kısmına sahipti ama o son... Hemen diğer kitaba başlamamak için tüm sabrımı kullandım.
Betimlemeler, karakterler ve yazarın yarattığı evren o kadar gerçekçi ki ister istemez olaylara kapılıyorsunuz. Yorumun bundan sonrası spoiler ayrıntılar içerir o yüzden ilk kitabı okumadıysanız geçin.
Feyre, Bahar Sarayında Tamlin ile geçirdiği her gün kabus, pişmanlıklar ve kararsızlıklar ile çevrilir. Güçten düşen ve kapana kısılmış olan Feyre yaptıkları anlaşmayı unutmayan Gece Sarayı Yüce Lordu Rhysand tarafından her ayın bir haftasını birlikte geçireceği diyara taşınır ama Feyre zamanla bunun bir kaçış olduğunu fark eder. Diğer yandan savaşa sürüklenen evren ve insan halkının kaderi kötü bir lordun elindeyken Tamlin onu her şeyden uzak tutar. Rhys ise yardım edebileceği şekilde Feyre'yi eğitir. Feyre zamanla hissettiğinden çok daha güçlü olduğunu keşfeder. Rhys tüm tehlikeleri göze alıp onu Bahar sarayından kaçırdığında kader ikisini bir yapbozun iki parçası gibi eşleştirir.