Puanım: 8.7/10
Bir Dünya hayal edin, kadınların hiçbir sözünün geçmediği, aşağılandığı, hor görüldüğü, bütün gücün ise erkeklerde olduğu bir dünya... Kitabımız böyle bir distopya da geçiyor.
Konusunda hafif bahsedecek olursak, ana karakterimiz Tierney kadınların hor görüldü, kadınların hiçbir hakkının olmadığı bir yerde yaşamaktadır. Buradaki kurala göre kızlar belli bir yaşa geldikten sonra içlerindeki sihirden kurtulmak için Erdem yılı adında bir yere gönderilir. Kızlar burada bir yıl kalırlar. Tabi gittikleri yer de hem yiyecekleri yetersiz hem içecekleri su ve kalacakları yer pistir. Ayriyeten kızlar, Erdem Yılın'dan geri döndüklerinde orası hakkında herhangi bir şey konuşması yasaktır, tabi geri dönebilirlerse. Son olarak, kızlar Erdem Yılın'dan dışarı çıkarlarsa onları avlayacak olan kaçakçılar dışarıda onları beklemektedir. Tierney, Erdem Yılın'dan sağ çıkabilecek mi? Erdem Yılı hakkında konuşulmamasının sebebini ne?
Sizi kitabı okumaya davet ediyorum. Kitaba büyük beklentiyle başlamadım ama beklentimin üstünde performans gösterdi. Açıkçası tavsiye ederim okuyun efenim :3