·128 syf.····Okunma: 07 Temmuz 2023 22:56 Bu kitap; bir intihar merdivenin son basamağı, insanları memnun etmek için kendisini harcayan bir soytarının hikayesi, sevgiyi haketmediğini düşünen sevgiden korkan bir ahmağın hikayesi, tedavisi bile acı verici olan bir acının hikayesi.
Kitapta gerçekten bir kişinin aşama aşama bitişlerini ve başlangıçlarını okuyorsunuz. Ama okurken her başlangıcın daha kötü bir bitiş getirdiğini hissediyorsunuz. Baş karaktere o kadar kızdığım sinirlendiğim yerler oldu ki kesinlikle buna hazırlıklı olmalısınız. Aynı zamanda onda kendinizi görmeye de...
Bence daha donanımlı yani daha kültürlü, bilgili bir insan okusa anlayacağı daha çok anlam çıkabilir. Maalesef bence ben biraz cahil kaldım. Kesinlikle belli bir yaş sonra tekrar okunmalı diye düşünüyorum. En azından bazı mevzularda hayat tecrübesi edinilmeli.
Baş karakter erkeğe neden kızdım? Çünkü tam bir aşağılık kompleksi olan ahmak. Her seferinde kendini kurtarmak isterken birilerini batırıp aynı zamanda kendini de daha çok çıkmaza sokuyor. Hem kadınlar üzerinden maddi ve manevi anlamda geçiniyor ardından da "... içki, sigara paramı ben kazanmak istiyorum." kafasına gidiyor. Para bittiği anda kadınlardan çok kendisi gidiyor ve "para bitince herkes gider." diyor. Ahhh... Parasızlığı kabul edemeyen erkek kompleksi. Sadece kendi gibi olduğunu düşündüğü için kendisini bence intihara sürükleyen iyileşmeye başladıkça sürpriz kutudan çıkar gibi çıkıp gelen arkadaşından kurtulamayıp daha doğrusu dediğim gibi sırf kendisine benzediğini hissedip yalnızlıktan kaçış olarak gördüğünden kaçmadığından her defasında tekrar dibe çöküyor.
Sonuç olarak bence okunması gereken bir psikolojinin çöküş hikayesiydi. İnsana sürekli kaçındığı gerçekleri suratına suratına çarpan bir eser.