2023 5. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2023 20:30
Merhabalar Harry Potter serisine aslında bir sene önce başladım fakat üniversite öğrencisi ve edebiyat öğrencisi olduğum için serinin 5. kitabına anca gelebildim. Okuduğum 5 kitap arasında en akıcı olan ve diğerlerine nazaran daha fazla sayfa içermesine rağmen daha hızlı bitirdim. Kitap aslında çok hızlı bir şekilde ilerlemiyordu. Olay ne zaman olacak, ne zaman Voldemort gelecek derken aslında kitap birçok yönden mesajlar veriyordu. Bu kitap bence daha fazla duygulara yoğunlaşmıştı. Aile kavramı, arkadaşlık kavramı, gençlik, yaşlılık, sevgi ve nefret duygularını çok iyi bir şekilde aktarmıştı. Filmde olduğundan daha iyi. Voldemort'un sevgi kelimesine ya da gösterilmesine bu kadar öfkelenirken, Harry'nin annesinin sevgisi tarafından korunması.. Film ile kitabı karşılaştırırsak kitapta çok daha fazla detay vardı ve bazı duyguları okuyuca direkt bir şekilde aktarabiliyordu. Diğer kitaplarda görüşmek üzere..
Düşünce
Harry Potter ve Zümrüdüanka YoldaşlığıJ. K. Rowling · Yapı Kredi Yayınları · 202032,4bin okunma