2023 7. kitabı
M U H T E Ş E M bir kitap okudum arkadaşlar.Sizlere nasıl anlatırım nasıl yorumlarım da bu kitabı okumanızı sağlarım inanın bilemiyorum ama daha çok kişinin okumasını hak ediyor kesinlikle bu kitap.Uzun Zamandır okurken böyle heyecan yaşamamıştım,bazı sahneler de kalp atışlarım bile hızlandı Gücün kadınlara yasak olduğu,Entrika,politik oyunlar,Transeksüel karakterler,Hadımlar, Ejderhalar,Feng Shui ve Çin mitolojisinden esinlenilmiş müthiş harika bir dünya yaratmış yazar.Kısaca konusundan da bahsedeyim size;Her yıl iktidara gelen dragon kendisine bir çırak seçiyor ve bir önceki çırak da dragon ustalığına terfi ediyor.Yalnızca enerji dragonunu görebilen erkek çocuklar aday olabiliyor. Ana karakterimiz Eon ise imparatorluğu koruyan 12 büyülü Ruh ejderhalarının çırağı olarak seçilmek için yıllardır eğitim gören,gerçek ismi Eona olan erkek kılığına girmiş ve 12 dragonu da görebilen sakat bir kız.Kadınların dragon ustası olması yasak ve bu gizli sırrı açığa çıkarsa sonu ölüm olacak. Seçim günü geldiğinde Lord Ido'nun bu sene yükselişte olan fare dragonu'nun Eona yı seçmemesi için yaptığı hilekâr dövüş ve sonrasında seçilememesi.Ama 500 yıldır kayıp yansıma dragonu'nun ortaya çıkıp Eona'yı seçmesi ve tüm dragonların Eona'ya eğildiği sahnenin olduğu yerlerde nefes alamıyordum artık Tamam seçildi bitti mi?Tabi ki bitmedi.Seçilen kişinin dragonuyla iletişime geçmesi için ismini söylemesi gerek ve Eona kimliğini gizlediği ve yansıma dragonunun aynı zamanda Hakikat muhafızı olması iletişime bir türlü geçememelerine neden oluyor. Yansıma dragonu'nun 500 yıl sonra neden ortaya çıktığı ve neden Eona gibi sakat bir kızı seçtiği,imparatorluk için bunun ne anlama geldiği hepsinin birer birer açığa çıkması arkasında ki sırlar harikaydı. Süper sürükleyici,her sayfası aksiyon dolu,anlatımı akıcı harika bir kitapdı.Kesinlikle ve kesinlikle okumalısınız tavsiyemdir.
EonAlison Goodman · Artemis Yayınları · 201490 okunma