2023 4. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2023 19:10
Bu kitabı öncelikle gerçekten çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Kitabı orijinal dilinden okudum ve içindeki alıntılar konusunda oldukça tatmin oldum. Keşke ergenlik çağlarımda okuyabilseydim dediğim bir kitap oldu, tabii o zamanlar bu kitap yoktu o ayrı bir mesele, eğer o zamanlarda okusaydım hayata bakış açımı oldukça değiştirirdi. Aslında şu anda 20'li yaşlarımın başında bile çoğu zaman geleceğim ile ilgili kaygı duyup hayatın beni nereye yönlendireceği konusunda çelişkiye düşüyorum ve öyle ki o zamanlarda "Keşke hiç yaşamasaydım." dediğim anlar bile oluyor. Eğer siz de bu tür hislere kapılıyor ve bazen hayatınızı sonlandırma isteği ile karşı karşıya geliyorsanız bu kitabı size kesinlikle öneririm. Her insanın hayatında seçimleriyle birlikte açılan yepyeni yollar var ve en küçük kararlarımız bile gidişatı tamamen değiştirebiliyor. Bunun korkutucu göründüğünü düşünsek bile aslında bu hayatın bize sunduğu sonsuz ihtimaller dizisi... Bunun güzel yönlerini gösteriyor aslında bize kitap. Yazarın diğer kitapları da sanırım bu temada ilerliyor onları da okumak isterim. Benim bu kitapla ilgili tek eleştirim çok gereksiz uzatılan kısımların olması oldu. Bence Nora karakterinin hayatlarının bazı noktalarda fazla uzatıldığını ve bunun da bıkkınlık getirdiğini düşünüyorum. Öyle ki ara ara kitabı bırakmayı bile düşündüm ama iyi ki de bitirmişim. Ben 15 yaşında olsaydım bu kitabı çok daha fazla severdim ama yine de oldukça beğendim. Orijinal dili de anlaşılır. B2 seviyesi İngilizce bilenlerin takip edebileceğini düşünüyorum. İyi okumalar.
The Midnight LibraryMatt Haig · HarperAvenue · 202098,2bin okunma