her psikolog biraz psikolojik vakadır diyorum, sizce?
2023 24. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2023 20:28
Esra Ezmeci… Kendisini kadınların hayatlarına dokunmaya adamış ve benim de uzun zamandır takipçisi olduğum bir psikolog. Esra Ezmeci’yi keşfettiğim günden bu yana kişisel gelişimim olumlu olarak çok değişti ve kendisine diğer kitapları için gerçekten minnettarım. Süt Lekesi’nin bir kurgu roman olduğunu bilerek okuma kararı aldım. Okumaya başlamadan önce diğer incelemelere göz gezdirdim ve insanların olumsuz eleştirilerini gördüm. Fakat zannedersem bu incelemeleri yazanlar aynı alanda uzmanlaşmış ya da bu mesleği yapan bazı kişiler. Benim psikoloji alanında tahsilim yok. Sadece psikolojiyle ilgilenen bir okurum ve yapılan eleştirileri çok abartı buldum. Alan bazında eleştiri yerine buna odaklanırsanız bu kitaptan kendinize çok güzel dersler çıkarırsınız. Keza Esra Ezmeci de başkalarının tecrübelerini bize aktararak empati kurmamızı sağlamış, herkesin kendi içinde yorumlayacağı bir eser yazmış. Çoğu zaman gereksiz detaylara girilmiş, çoğu zaman hiç detay verilmeden konu geçilmiş. Kurgu roman üzerine kaleminin güçlenmesini dileyerek, yazarın eline sağlık diyorum. -gerisi spoi- Romanın baş karakteri olan Ezgi’nin hayatındaki kötü tecrübelerin aktarılmasını konu edinen bir kitap. Çoğu zaman klasik Türk filmi tadında gerçekleşen tesadüfler insanı sıkıyor olsa da beklenmedik olaylar da var. Kitap genel anlamda tahmin edilebilir sonları barındırmıyor. Bir ara kitap olarak okur ve kendinize bir şeyler çıkarabilmek adına okursanız, beklentinizi de çok yüksekte tutmazsanız üzülmezsiniz. Ben sevdim. Ezgi’nin annesi için düşündüğü hain planlar da muhtemelen bir başka kitapta gelecek ve bunun için sabırsızlanıyorum.
Psikoloji
Süt LekesiEsra Ezmeci · Destek Yayınları · 20204,279 okunma