Puan vermedi·352 syf.··Beğendi
···Okunma: 11 Temmuz 2023 14:32 Bu kitap adı üzerindedir ki alışkanlıklar üzerine yazılmış bir kitap. Ama size katı kurallarla bir şeyleri kazandırmaya değil, aksine; kendi kurallarınızla kazandırmaya çalışır. Bir şeyi isterseniz, yaparsınız. Ve yaptığınız şeyleri iyi - kötü diye ayırdığınızda iyi olanları düzenli bir şekilde, sürekli olarak yapmak istersiniz. Kötü olanları ise daha az yapmak ve zamanla hiç yapmamak istersiniz. İşte bu kitap burada devreye giriyor: İyi alışkanlık nasıl kazanılır? Kötü alışkanlıktan nasıl uzaklaşılır? Aslında sadece bu iki ayrımdan da ibaret değil. Hayat kalitenizi ve yaşam sevginizi arttırmak adına da güzel bir rehber. İçinde bazı davranışları açıklamak adına başarılı olmuş isimlerden bahsediyor bazı kısımlarda. Bu şekilde de anlatılan davranışların fayda sağladığını somut bir şekilde görmüş oluyoruz.
İnsanın kişiliğini değiştirmesi mümkün mü? Mümkünse bu nasıl olabilir? Bu kitap aynı zamanda bize bunu da anlatıyor.
Bir alışkanlık kazanırken hangi adımlardan geçilir? Kötü bir alışkanlıktan nasıl uzaklaşılır? İyi alışkanlıkları nasıl sürekli hale getirebiliriz? Hayatımızı nasıl daha yaşanır kılabiliriz? Bu gibi soruların cevabını bulabileceğiniz şahane bir eser. James Clear'ın bu alışkanlık konusunda oldukça iyi. :)
Kesinlikle okunması gereken bir başucu kitabı. Çok severek okudum.