2023 144. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2023 22:46
Şimdi kitabını fanları darılmaca yok. Aslında verdiğin puanı söylemek Adetim değil ama bazı yazarlar #1000kitap ta bile peşime düşüyor. O yüzden verdiğim puanı Ve nedenini açıklayacağım. Zira 'çok beğendim, yok harikaydı' dedikten sonra puan kıran arkadaşları da anlamıyorum. Üstelik bazıları çok mantıksız puan kırıyor. Çok üzgünüm ama ilk puanı yayınevinin incecik puntoyla gözlerime kör etmesi yüzünden kırdım. Gerçekten beni okumaktan soğutuyor, Hatta kitaptan Bu yüzden istediğim keyfi alamadım. Kara koyun olmaya razıyım kimse ses çıkarmıyorsa ben ses ederim. 2. puanı yazarın aşırı betimlediği anlaşılmasın meşakkatli kelimelerle dans ettiği ilk 100 ya da 50 sf için kırdım. Ama ara ara buhranlı Sözde devam etti. Böyle bir kurguda bu kadarı çok fazla Yiğidi öldür, hakkını yeme demişler çok da yetenekli yazar. Zira şiirlerine, aşk ve itiras dolu karşılıklı cümlelere bayıldım. Kaldı ki şiirden-yeni nesil- hiç anlamam. Karakterlerin herbiri benzersiz, psikolojik analizleri yerinde, inişli çıkışlı ruh halleri ve kurgudan doğan karmaşık duyguları tam yerindeydi. Neden bu kadar inceledim? Alışkanlık, eğer yetenekli bir hikaye dikkatini çekmişse bir edebiyatta gönül veren olarak didiklemek vazifem ve eğer yazar da ciddi bir yetenek görüyorsam, kendimce yardım yöntemim bu. Kırdığım 3. puana gelelim. #wattpadtürkiye yazarlarının kullandığı klasik cümle tarzının görünce gözlerim yucarlandı. Yani bir kelimelerle dans var bir de o cümle tarzı var, tam bir tezatlık. Söylediğim kısmı Belki de bir çoğunuz fark etmemiş olabilir ama benim hemen gözüme batar. Çünkü ben o platformla fazlasıyla içli dışlıyım. Hepsini bir kenara bırakalım; resme bütünüyle bakacak olursak, kurgu sağlam ve Bence güzel de dizi olurdu. Yalnız şiddet eylemleri açıkça ifade edildiğinden ve psikolojik yönü ağır olduğundan yetişkin içerikli olduğunu belirtmeden geçmeyeceğim. Puan kırdım Ama dehşet ve ibretle Kesinlikle tavsiye ederim.
Pusula - KolezyumKader Arvas · Ephesus Yayınları · 2022325 okunma