2023 35. kitabı
Muh te şem bir kurgu, muh te şem bir roman, şahane bir kitap. Yerli yazarları tanımayı seviyorum ama şayet güvendiğim bir kitap dostumdan tavsiye almadıysam okumayı tercih etmiyorum. Bu kitabı tavsiye üzerine okudum ve iyi ki okumuşum, iyi ki tanımışım! Kurgusu sağlam, aksiyonu bol, konusu güzel, merak uyandırıcı ve düşündürücü bir kitap. Akıcı olduğu için sıkılmadan okuyorsunuz. Hatta belki de gece başlarsanız bitirmeden uyuyamazsınız. Her ne kadar kapağında “kusursuzluğun soradan olduğu bir ütopya” yazılsa da muhteşem bir distopya. Seçilmiş insanlarla dışlanmış kölelerin yaşamı, açık seçil kölelik yaşayan alt kesim, sırlarla dolu üst kesimin dünyası ve bu iki dünya arasında yaşanan olaylar... Taht kavgası. Zayıfın kullanılması. Güç sarhoşluğu. Bencillik. Tüm bu olan biteni okurken günümüz dünyasından da enstantaneler buluyor olmak doyurucu bir okuma sağladı. Yeni yerli yazar tanımak isteyenler, distopya severler, sağlam kurgu arayanları mutlaka bu kitabı okumalı. Asla pişman olmazsınız. Yaz tatili için hazırlanırken valizinize eklemeyi unutmayın. Ve daima kendi içsel gücünüzün farkında olun. Gücünüzden korkmayın. Kendinizden korkmayın. Okuyun. Öğrenin. Değişim. Güzelleşin. Daima sevgiyle Ayrıca yazarımızın ilhamına bereket olsun diyor yepyeni eserlerini merakla bekliyor olacağım
ŞarlatanAytuğ Tunç Deveci · Otantik Kitap · 2023280 okunma