···Okunma: 16 Temmuz 2023 01:58 Sadece kadınların ve kız çocuklarının yaşadığı bir ülke düşünün. Tek bir cinsiyet var ama nüfus artışı devam ediyor. Nasıl olur? Kesin erkekleri sakladıkları bir yer vardır. Yok! Bu ülkede hiç erkek yok!
Bu ülkenin varlığını duyan ve burayı keşfetmek isteyen 3 meraklı adam gerçekten de kadınlar ülkesini bulur. Bulmayı umdukları ile buldukları birbirinden öylesine farklıdır ki...
***
Syf.: 118
Burada itaatkâr bir tekdüzelik bulacağımızı sanmıştık fakat bizimkinden bile ileride, cüretkar bir sosyal yaratıcılık ile bizimkiyle aynı düzeyde mekanik ve bilimsel gelişmeyle karşılaşmıştık.
Burada boş işlerle uğraşan insanlar bulacağımızı sanmıştık fakat bizimkiyle kıyaslanınca milletimizin birbiriyle kavga eden küçük, aptal çocuklara benzediği bir sosyal bilinçle karşılaşmıştık.
Burada kıskançlık bulacağımızı sanmıştık fakat hudutsuz bir kız kardeş sevgisiyle ve bizde hiçbir karşılığını bulamadığımız tarafsız bir zekâyla karşılaşmıştık.
Burada isteri bulacağımızı sanmıştık fakat kaliteli bir sağlık ve kuvvet seviyesi, soğukkanlı bir mizaçla karşılaşmıştık, öyle ki onlara ağzı bozukluğu açıklamak bile mümkün değildi- inanın denemişliğimiz var.
***
Gördükleri karşısında afallayan bu şaşkın adamlar elbette bu mükemmel düzende kusur arayacaklar. Alışık oldukları düzen içindeki kadın rolü ile karşılaştıkları kadın rolünü aynı paydada toplayamadıkça afallayacaklar. Ve inanın siz de keyifle okuyacaksınız :D
Kısaca Kadınlar Ülkesi kadıların tek başlarına olduklarında annelik duygusu, anne şefkati ve güçlü kız kardeşlik bağlarıyla dünyayı nasıl yaşanır kılacaklarını gösteren ütopik bir kitap.
Fizyolojik olarak imkansız fakat yaşantısal olarak ah keşke dedirten bir ütopya doğrusu.