·60 syf.····Okunma: 02 Mayıs 2023 09:19 Georg Christoph Lichtenberg - Şubat’ın 29’unda Doğan Bahtsızlar İçin Teselli Bahaneleri
@kirmizikediyayinevi
°
Gerçi samimi sevinç sevgiyi ifşa eder, doğrudur bu; buna karşılık, samimi olmayan sevinçse, birçok örnekte sonsuz ölçüde daha değerli olan korkuyu ve hürmeti ele verir.
°
Selamlar . Turuncu Kitaplar Serisi'nden okumalarıma devam ediyorum ve bazen kitaplar istediğimiz gibi olmuyor . Üç bölümden oluşan bir kitap ve sadece kitaba ismini veren bölümü sevdim .
Georg Christoph Lichtenberg, (1 Temmuz 1742 - 24 Şubat 1799), Alman doğa bilimleri, astronomi ve matematik profesörü, yazar, eleştirmen. İngiltere'ye iki gezi yaptıktan sonra üniversitede profesörlüğe yükseldi. Bu süreçte gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalar sonucunda havadaki elektriği ölçerek kendi adıyla bilinen bir elektrik biçimini keşfetti, paratoner'i geliştirerek hidrojen'in havadan daha hafif olduğunu buldu. Çeşitli kitaplar yazdı
İlk bölümde domuzların kuyruklarıyla ilgili benim için saçma olan satırlar vardı . Bir yerinde bu bölümü sevmeyen okur kitabımı bıraksın diyordu ama devam ettim . Üzgünüm Lichtenberg .
Astronomi ve matematik ile ilgili olması, 29 Şubat doğumlu bahtsızları için oluşturduğu güneşinde yönü ile doğum gününüzü tam olarak hesaplanacak bir takvim yapmış . Burada aslında kimsenin doğum gününü zamanında kutlamadığını açıklıyor . Değişik ve ilginç bilgiler vardı.
Son olarak "Eski Yunanların Burgaçları Sesletimi ve Elbe Kıyısındaki Yeni Kardeşlerinin Sesletimiyle Kıyaslanması Üzerine: ya da Mee, Mee ve Meh, Meh Üzerine, Ay'a Mektubun Muharririnden Edebi Bir İnceleme" bölümüne diyecek bir şeyim yok . Yazarımızın muhteşem bir kafası var .
Bir kere daha şunu anladım, sevdiğiniz serilerden bile olsa kitap alırken araştırma yapmak ve sekiz kere düşünmek gerekiyor .
Umarım sizler bu aralar güzel kitaplar okuyorsunuzdur dostlarım .
°
#GeorgChristoph Lichtenberg #Şubatın29undaDoğanBahtsızlarİçinTeselliBahaneleri #felsefe #kırmızıkedi
#edebiyat #instagood #bookworm #kitapaşkı #kitapönerisi #booklike #reels #reel #reelslovers #reelsvideo #reelitfeelit #newreels #ree #video #videos #keşfet #keşfetteyim #keşfetteyiz #reelsviral #book #kitap #bookstagram #books #newreel #newvideo #newvideos