2023 65. kitabı
Herkese merhaba Hani halk arasında anlatılan, yaşı kemâle ermiş büyüklerimiz anlattıkça keyifle dinlenen, kahramanlıkları duydukça göğsümüzün kabardığı, dostlukları duydukça da içinde yaşadığımız zamana hayıflandığımız halk hikayeleri vardır ya, dinlemeye doyamadığımız... Bugün sizlere tam da öyle bir kitapla geldim. Hüseyin Utku tarafından kaleme alınan "Can Dostum" Ege'nin hikayesini iki dost üzerinden kaleme alan yazarımız akıcı kalemiyle ve sohbet tarzında üslûbuyla okuyucuyu sıkmadan kitaba bağlıyor. Yıllarca anneleri arkadaş olan Ahmet ve Cafer doğdukları andan itibaren hiç ayrılmıyor, başlarına gelen tüm zorlukları da beraber atlatıyor. Ta ki bir kahinin kehaneti gerçek olup içlerinden biri adını kahraman olarak tarihe yazıp öteki dünyaya göç edinceye kadar. Tarihi değerlerimizi oluşturan mitler,efsaneler, kahramanlıklar, aşklar, sürgünler ve yüreğimizi acıtan acılar yazarın farklı kalemiyle harmanlanıp okuyucuya sunulmuş. Her bölümde yer alan türküler ve dinleyebilmemiz için konulan karekodlar kitabı daha da keyifli bir hale getirmiş. İki cilt halinde kaleme alınan eserin en yakın zamanda ikinci cildini de okuyacağım... Tarihi kitapları seviyorsanız benim @herayokuyanlarkulubu ile beraber okudum bu güzel kitabı sizde okuma listenize ekleyebilirsiniz. "Sana sözlerimi bırakıyorum Sevdiğim şarkıları da Kal gitme bu akşamla başlayan Seni, sana bırakıyorum Yerini ve yerimi değiştiriyorum Dilediğin öyküyü yaz Ben gittikten sonra." Her Ay Okuyanlar Kulübü
Ege’nin Hikayesi - Can Dostum Cilt/AHüseyin Utku · Güvercin Yayınevi · 023 okunma