ÖZET
Kitap ve olaylar; Martin 'in Arthur 'u bir kavgadan kurtardıktan sonra, Arthur 'un Martini evine yemeğe davet etmesiyle başlıyor.yemeğe giden Martin Artuhur'un kız kardeşi Ruth' a aşık olur ve hergün onu görme arzusuyla yanıp tutuşur . Kız kardeşinin bir odasının kirasında yaşayan Martin, odasına döndüğünde gecenin ihtişam dolu ve zarif görüntülü insanları aklından çıkaramaz . Eğitim görmemiş olan Martin, Ruth'un yüksek seviyesine ulaşıp kendisinin mükkemel hayata atılması için Ruht'tan yardım almıştır . Ruht ilk başta ortaokulu sonra liseyi ardından üniversiteyi ve dilbilgisine ağırlık vermesini söyleyerek Martin ' e yol göstermiş ve saplantılı bir hayata girmesinin adımı olmuştur. Bir liseye başlayan Martin dil bilgisi dışındaki tüm derslerden kalmıştır. Dile ağırlık veren Martin sevgisi ve tecrübesi adına yazar olma yolunda ilerler. Bu meslek; kendisine hiçbir gelir getirmekle beraber, sefil ve aç geçen günler kendisine getirmiştir. Genç denizci Martin kendisini doyurmak için eski mesleğine, denizciliğe, dönmüştür. 8 ay boyunca çalıştıktan sonra yerinin ve yeteneğinin yazarlıkta olduğu düşüncesiyle ve Ruth ' a olan özleminden kardeşinin evinden ayrılıp Maria denen kadının kiralık odasına geri dönmüştür. Ruht ' un da kendisinden etkilenmesiyle nişanlanan bu ikili başta kızın ailesi , çevresi ve arkadaşları tarafından eleştirilmiş ,uygunsuz bulunmuştur. kızın ailesi bir taraftan kızlarının kadın ruhunun uyanmasına sevinirken diğer taraftan bu ilişkinin yürüyemiyeceği fikirleriyle baskınlık kurmuştur.eğitim görmemiş ,fakir alt sınıf bir insanın dengi olmadıklarının düşüncesindelerdir.Yazarlığa devam eden Martin başta Ruth ve hayatından bir kesit insanların görüşüne göre başka bir iş bulmalı ve yazarlığı bırakmalıdır. Yazarlıkta kendisini bulduğunu düşünen Martin yazarlığı bırakmak istemez bu işte yürümeye devam eder fakat yazanı kendisini fazlaca yoksunllaştırmıştır.Ruth' un ailesi kızlarının kendi sınıfından arkadaşları olan bir davet ve buluşmalar ayarlar sürekli. Bir davetten sonra Martin 'in belli başlı konuşmalarından sonra rezil olduğu düşüncesiyle Martin'den ayrılmış. Epey yoksullaşan Martin jeo nun yanında çamaşırcılığa başlar. hergün eğittiği zihnin gerilediğinin ve hatta bir zamanlar gelişme uğruna yalnız dört saat yattığı zamanların heba olduğunu düşünür. Çamaşırcılıkla uğraşan Martin dusunmeye bile hiç fırsat bulamadığından işten ayrılır ve kiralık odasına geri döner . Bir zamanlar düşünceleriyle gazeteciler tarafından tepki yağmuruna tutulan Martin eserleri satildiktan sonra üst sınıf zengin topluluğun zirvesine yerleşmiş birçok kişi tarafından davet edilmiştir . Oysa bu davetlere kötü günlerinde ihtiyacı olan Martin paranın gerçek olmayışını ve geçmişinde ihtiyacı olan ilginin faydasız bir dönemde kendisine uğradığını görünce insanoğluna olan öfkesini ve kırgınlıklarını iç sesiyle bastırmaya çalışmıştır. Eski dostlarının yanına dönen Martin , Lizzie nin karşılıksız aşkı ve arkadaşlarının kendisini bir hiç uğruna bile sevdiğini gördüğünde ise yorgun bitkin bir kalbin ve psikolojinin içine haps olmuş geri dönülmez bir şekilde yok olmak istemiştir