2023 41. kitabı
Okudukça satır aralarında kaybolmak, paragraf sonrası bir durup düşünmek,algıyı açmak için tekrar dönüp okumak, sayfalar arasında gidip gelmek,kısacası bazen beynimi yormayı seviyorum. Hayatın akışından,düzenin sorgusundan,yarının planından kurtulmak içinde eşsiz bir yöntem. Bildiğimi sorgulamak, bilmediğimin farkına varmak,bilmek için tüketiğim efor benim için herzaman değerlidir. Yazarımız, bu kitabıyla da okuduğum her ana değer kattı. İnanın yazarımızın kalemini hiç abartmıyorum. Okuyanların çoğu ne demek istediğimi anlıyor. Okumayan arkadaşlarıma da kesinlikle tavsiye ediyorum. Şimdi ben felsefe diyince birçoğunuz çekingen davranacak tır. Ama bu kitap felsefenin yavaşlamış hali,sizi zorlamayacak. Hatta yazarımız bu konuda şöyle diyor kitabı için: "bu kitap akademik felsefe ile ilgilenenler için duruşumu anlayabilecekleri ama dipnot göremeyecekleri için de hafif bulabilecekleri bir kaynak ve keyifli düşünme aracı olsun istedim." Emre Timur ve bu tarz kalemlere ihtiyaç vardır. Ne mutlu bizlere ki böyle değerli yazarlara sahibiz. Alın size bir derya avuçlayın korkmayın,illaki avuçlarınızda kumtaneleri kalacaktır... US, akılla yola çıkarak grinin bir çok tonunu sunan ve sizede kendi tonunuzu bulduracak felsefi bir eser. "felsefe,yavaşlamaktı; yavaşladım."
UsEmre Timur · Az Kitap · 2020127 okunma
18,5bin Gösterim