30 Ekim 2020
Az Kitap

Puan vermedi
Us #okudumbitti Emre Timur’un “Us” adlı kitabını okuduğumda, adeta zihinsel bir yolculuğa çıktım. Kitap, bana sadece okuma keyfi sunmakla kalmadı, aynı zamanda derin düşüncelere daldırarak kendimi
2024 69. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2024 09:13
Emre Timur kaleminden okuduğum beşinci eser, Us. Artık yazarın o rahatsız edici, sıra dışı ve genellikle de karamsar perspektifinden bakmaya alışkınım. Bu yüzden yazdıkları boğmadı ama harekete
2023 41. kitabı
Okudukça satır aralarında kaybolmak, paragraf sonrası bir durup düşünmek,algıyı açmak için tekrar dönüp okumak, sayfalar arasında gidip gelmek,kısacası bazen beynimi yormayı seviyorum. Hayatın akışından,düzenin sorgusundan,yarının planından kurtulmak içinde eşsiz bir yöntem. Bildiğimi sorgulamak, bilmediğimin farkına varmak,bilmek için tüketiğim efor benim için herzaman değerlidir. Yazarımız, bu kitabıyla da okuduğum her ana değer kattı. İnanın yazarımızın kalemini hiç abartmıyorum. Okuyanların çoğu ne demek istediğimi anlıyor. Okumayan arkadaşlarıma da kesinlikle tavsiye ediyorum. Şimdi ben felsefe diyince birçoğunuz çekingen davranacak tır. Ama bu kitap felsefenin yavaşlamış hali,sizi zorlamayacak. Hatta yazarımız bu konuda şöyle diyor kitabı için: "bu kitap akademik felsefe ile ilgilenenler için duruşumu anlayabilecekleri ama dipnot göremeyecekleri için de hafif bulabilecekleri bir kaynak ve keyifli düşünme aracı olsun istedim." Emre Timur ve bu tarz kalemlere ihtiyaç vardır. Ne mutlu bizlere ki böyle değerli yazarlara sahibiz. Alın size bir derya avuçlayın korkmayın,illaki avuçlarınızda kumtaneleri kalacaktır... US, akılla yola çıkarak grinin bir çok tonunu sunan ve sizede kendi tonunuzu bulduracak felsefi bir eser. "felsefe,yavaşlamaktı; yavaşladım."
2020 51. kitabı
Okunma: 12 Aralık 2020 17:59
Herkese merhabalar, emre timuremre timur kalemini severek takip ettiğim yazarlardandır. Bazı yazarlar için 'ne yazsa okurum' dersiniz ya, işte o emre timuremre timur kalemi için geçerli. Her yazdığı kitabı ayrı bir keyifle okuyorum. Us diğer kitaplarından çok ayrı bir kitap. Yazarın daha çok felsefi denemelerinin yer aldığı, okurken defaatle altını çizdiğiniz, çoğu zaman sizi sorgulamaya iten, düşündüren bir içeriğe sahip bir kitap olmuş. ‘Us’ kitabını okurken biraz okuyucu ile yazar arasında sohbet tadı da var diyebilirim. Hal böyle olunca kitabı uzun süre elinizden bırakmak istemiyorsunuz. Zira okurken çokça düşündüren, yaralarımızı kaşıyan kitaplara hasret bir çağa denk düştüğümüzden mütevellit böyle kitaplar bulunca övgüyle bahsetmeden, tavsiye etmeden duramıyorum. Öte yandan bir yazar olarak incelemeye aldığımda kitap oldukça profesyonel bir dille kaleme alınmış, okuyucuyu sıkmadan konular üzerinden ilerleyerek okuyucuyu kaybolduğu dehlizlerde iletişimsiz bırakmamış olması da takdire şayan. Yazarın üslubunu, konulardaki geçişin akıllıca yapılışını çok sevdim. Kitabın sonunda uzun uzun duvara bakarken kendinizi bulursanız hiç şaşırmayın. Us'lu günleriniz olsun :)
2023 109. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2023 02:57
Her Ay Okuyanlar KulübüHer Ay Okuyanlar Kulübü "Öününe gelenin tekmeleyeceği, yuhalayacağı, mutsuzluk, acı ve yalnızlık dolu bir yola var mısınız? Soğuk, gri gerçekler ile savrulduğumuz bir evrene var mısınız? Sevilmeyi de unutun,
Edebiyat,Deneme
2023 88. kitabı
Okunma: 25 Aralık 2023 22:33
Tüm kitapsever dostlarıma mutlu akşamlar ve kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum. Hiçbir şey bitmiyor olsa, hiçbir şey başlamıyor olurdu. Bitirin ki başlasın! Öğretmenlik soruları cevaplamak değil kötü soruyu iyiye, yanlış soruyu doğruya, çirkin soruyu güzele çevirmektir. Yazar kitabını çok geniş bir kitleye ithaf ediyor, ötekiler 'e. Hepimizin nasibinde biraz da olsa ötekilik muhakkak vardır. Palyaçonun Listesi, Şizofren, Ötekiler ve Çürüme kitaplarını okumuştum yazarın. Bu kitabı ise çizgi olarak onlardan farklı olmakla birlikte felsefi ve düşünsel yönü ile de paralellik göstermektedir. US deneme türünde yazılmış, yazarının felsefi bir inceleme ve fikir yazılarının yer aldığı düşündüren, sorgulatan, kafa karıştıran bir kitap. Kader, aşk, din, özgürlük, evrim, devrim, yalnızlık ve yaşamak hakkında, estetik ve etik hakkında bir varoluşsal, felsefi sorgulama... Kitabına derinlemesine bir sorguyla başlıyor yazar. Okuyucusunu, felsefeyi, dünyayı, insanı, hayatı, kendisini; dibe vuruşlarını, psikolojik ve felsefik araştırmalarına yönelişini anlatıyor . Dünya telâşlarını, koşturmalarını yavaşlatıp, kendimizi bulmanın yolu yavaşlama da olduğunu felsefenin de bunun sanatı olduğunu söylüyor. Kitap uzunca bir mukaddime ve sekiz bölümden oluşuyor. Son bölüm olan Sayıklamalarım'da ise yazarın kısa yazıları yer alıyor; samimi ve kendisini okurlarına anlatan. Deneme tarzı seven felsefeye yakın, düşünce yazılarına ve fikirlere saygılı tüm okurlara tavsiye ederim.. Kitap anlayıp özümseyebilmek için sadece az düzeyde felsefe bilgisine sahip olmanız yeterli . Keyifli okumalarınız olsun.
Düşünce
2023 41. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2023 14:31
"Felsefe, yavaşlamaktı;yavaşladım." Kitaplarını severek okuduğum Emre Timur'u biraz olsun anlayabilmek için "Us"kitabını da okudum.Felsefesini,eserlerini bir nebze de olsa anlayabildiysem ne mutlu bana. 9 bölümden oluşan bu eserde yazarımız birçok konu üzerinde durmuş.Kitabına ismini verdiği "Us"dan tutun da estetikten etiğe, yaratıcıdan tekâmüle,eşyaya kadar birçok konuda düşüncelerini bizlerle paylaşmış. Tabii ki sadece kendi düşüncelerini değil, gelmiş geçmiş birçok düşünürden,filozoftan,bilim insanından da örneklerle,bol beyin yakmalı, bol altını çizmeli satırları bizlere sunmuş. Başta kendini olmak üzere, hayatı,evreni,yaratılışı sorguladığı ve bizlere de sorgulattığı bu varoluşsal,felsefi sorgulama kitabını mutlaka tavsiye ederim. Ama herkes okumasın Zaten herkes okursa ve çok satmaya başlarsa yazarımız kendisini sorgulayacağını söylüyor Bu kitabı da yine @herayokuyanlarkulubu olarak MerveMerve moderatörlüğünde okuduk. emre timuremre timur un emre timuremre timur kitabını da sabırsızlıkla bekliyorum. Görseldeki tüm kitapları okumuş olmamım verdiği mutluluğu sizlere anlatamam.Böylesi kıymetli bir yazarın ve böylesine kıymetli eserlerin,değerini bilecek gerçek okuyucuyu ile buluşmasını çok isterim Bu arada Emre Bey'in film zevkine de bayılıyorum.Tavsiye ettiği filmleri fırsat buldukça izliyorum.Kendisini takipte kalın, çok güzel paylaşımları var Kitaptan da not aldığım birçok okunacak eser ve izlenecek film listesi oluştu. Şu an yorumu bir alıntı ile sonlandırmak istiyorum ama ne yazsam eksik kalacak. O yüzden siz en iyisi kitabı okuyun Her Ay Okuyanlar KulübüHer Ay Okuyanlar Kulübü Emre TimurEmre Timur UsUs
2023 39. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2023 11:42
Sayfaları arasında kaybolduğum, neresinden tutup yorumlayacağımı bilemediğim bir Emre TimurEmre Timur kitabıyla merhaba dostlar. An itibariyle yazarın (Ödev hariç - ki Ödev daha yeni çıktı) basılı tüm
2021 2. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2021 15:21
Varız işte! Var mı daha tuhafı? Varız. İyi de niye? Diye sormuş yazan yazar hocam emre timuremre timur Durun. Hemen korkmayın sorulardan. Kitabı okurken birçok soru ile karşılaşıp, at gözlüklerinizi çıkarıp
·216 syf.·
2020 106. kitabı
Merhaba arkadaşlar. Emre Timur'un okuduğum ikinci kitabı olan US'un naçizane yorumunu yapmaya çalışacağım. Umarım sürç-i lisan etmemişimdir yorumumda . Kitaba geçmeden önce söylemek istediğim şeyler
Felsefe

Emre TimurYazar · 6 kitap
Mimar, yazar, eğitmen. Felsefe, psikoloji, sosyoloji, edebiyat ve sanatla ilgilenmektedir. Varoluşçu Edebiyat, Varoluşçu Felsefe üzerine Türkçeye eserler kazandırmaktadır. Basılı ilk eseri Palyaçonun Listesi’dir. Profesyonel meslek yaşamına İzmir’de mimari tasarım üzerine dersler vererek devam etmektedir.