Platon'un Mağarası'ndaki Yasak Ağaç

Ekim 2023
Az Kitap

2024 34. kitabı
Emre Timur; kalemini ve hikaye örgülerini sevdiğim bir yazar. Yazarın kaleminden okuduğum 7.kitabı Tereddüt oldu. Tereddüt kitabı uzun süredir listemdeydi. Novella türünde yazılmış bu kitabı bir
2024 24. kitabı
Yazarımızın okuduğum ikinci kitabı #tereddüt . İlk kitabında olduğu gibi bu eserinde de duygu yüklü , benliği bulma , kendi ile mücadele etme , çevresel baskılar ve alışılmış duygular , kararsızlık,
İnsan ve Duygular
2024 3. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2024 20:22
Bu kitabın kapağını, künyesini değiştirip verseler bana İstanbul’da geçen bir #rusklasiği okudum diyebilirdim rahatlıkla. Hani #emretimur ‘u tanımasam, rus klasiklerine öykünmüş yeni bir yazar bile
2026 5. kitabı
Emre Timur'un "Us" kitabındaydı zannedersem, "Doğruluk ile Gerçeklik" arasında muhteşem farkındalığı ve hakikati insanın idrakına işliyordu. Bu kitabını bitirince aklıma direk o fark geldi. İnsan kendi gerçekliğine nasıl da yine kendi doğruluğunu giydiriyor dedim. İnsan ne muhteşem bir hilkat, ne muhteşem bir vahşet ve ne muhteşem bir dehşet! Kuklacı romanında da, aynı duyguyu hissetmiştim ama tereddüt bu duyguyu zirveye taşıyor. Kitabına uydurmada yeryüzünde insandan daha marifetli bir varlık yok. Bir çırpıda okuyacağınız novella tarzında yazılmış sade, yalın bir tereddüt!
2023 48. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2023 09:09
Bir anne-baba olarak, çocuğunuz için yapabileceklerinizin sınırı var mıdır? Veya nedir bu sınır? Yalan söyler misiniz mesela çocuğunuzun hayatı söz konusu olsa? Dolandırıcılık yapar mısınız? Peki ya
2024 10. kitabı
Herkese Merhabalar Yazar ile Tanışma Kitabım "Tereddüt" Yazar günümüz insanının karamsar , buhranlı kitabın isminden de anlaşılacağı üzre Tereddüt lü halini ele alıyor. Roman çok kısa olsada edebi anlamda kaliteli bir eser diyebilirim. Sosyal Bilgiler Öğretmeni dört çocuk Babasının sigarasız ,parasız Bunalıp evden çıkması ve vapurda karşılaştığı Sarhoş bir adam ile tanışmasıyla birlikte yaşadığı Buhranın derinliklerine iyice gömülür. Sarhoş adamın garip teklifini kabul etmesiyle Bir Öğretmen olarak kendine hiçte yakıştıramadığı bir pozisyona düşer.Sürekli düşünür sürekli sorgular gelgitler yaşar. Kitabın sonu ise,nasıl bağlancak derken bana göre Ters köşe bitti diyebilirim. Kitap Psikolojik ve Felsefi içerikler barındırıyor. Bir solukta okuncak kaliteli bir metin "Uyuyakalmış çağımızın yüzüne konan sineğin. Kendimizle yaka paça, hayatla husumet liyiz. Yekpare olsak acı çekmesini, tereddüt etmezdik. Ve hiç ölmezdik." @burcutektasofficial
Şaban Alıyev
Şaban Alıyev
emre timur
#kesfet #kitapönerisi #kitap #elifinkitaplariii #türkedebiyatı #kitaptavsiyesi #kesfetteyiz #tereddüt #emretimur
·72 syf.·
2023 35. kitabı
Evet sevgili kitap sever dostlar uzun bir zaman sonra yeni taptaze bitirdiğim bir kitap incelemesi ile geldim "Bir kitap ver kitapçı. Nasıl olsun? Huzur kaçırsın..." Yazarla ilk tanıştığımda huzurunuzu kaçırmaya geldim diyordu ve dediğini de yaptı dimağından dökülen her cümlede... Şöyle bir bakayım diye elime aldığım kitabı okuyup bitirdim bir çırpıda, beynimde tekrar tekrar yankılandı okuduğum her satır ve tabi ki kendimi sorgularken buldum her satır sonunda... Bu kitap bana
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
i hatırlattı ilk sayfalarda... Daha doğrusu Hamingway'ın "Satılık bebek patikleri, hiç giyilmedi !" Öyküsünün kısa ve netliğini. Sevgili yazarımız
Emre Timur
dan sağlam bir tokat yedim kitaba başlar başlamaz. Kendine gel okurum, benim kalemim bu , huzurlu olma, düşün, yorumla, anla, hisset dedi birnevi Bir yandan da
Çürüme
Çürüme
den sonra yeni çıkacak kitabı (Kuklacı) için okuyucusuna ön hazırlık gibi geldi bana
Tereddüt
Okuyucum kendine gel ben geliyorum diyor sevgili
Emre Timur
Okuyun, okutun bu kalemi. Yaşarken değerini bilelim. Kitapla kalın sevgiler...
Psikoloji
2024 22. kitabı
Okunma: 29 Şubat 2024 02:31
TEREDDÜT || EMRE TİMUR Merhaba kitap sever dostlarım. Bugün size
emre timur
kaleminden okuduğum Novella türündeki eseri ile geldim. Kitapta 4 çocuğu olan Hayat bilgisi öğretmenimiz var ve kızı çok hastadır. Bunun için acil para bulması gerekir. Kafasında bu karmaşa ile iskelede düşüncelere dalmışken bir sarhoşla karşı karşıya gelir ve bundan sonra ilginç bir konuşma ortaya çıkar. Sarhoş öğretmene büyük bir teklifte bulunur ama ne? Peki onurlu hayat bilgisi öğretmenimiz sarhoşun bu istediğini gerçekleştirebilecek midir? Bazı anlarda karar vermek gerçekten çok zordur vereceğiniz karar bir şeylerin kurtuluşu, başlangıcı olurken bazı şeylerin ise hazin sonu olur. Çaresizliğin verdiği sıkıntıyı, kafasında kurguladığı kendinde verdiği savaşları, karar verirken yaşadığı tereddütü okuyacaksınız. Yazarın insanı huzursuz eden ve insanın yüzüne pat diye gerçeği vuran sağlam bir kalemi var. Bence seveceksiniz. Keyifli okumalar. ❝ Hey gidi dekor dünya! Her yanın plastik dantela…❞
Puan vermedi
Tereddüt Bu vapurda başladı her şey. Oysa ki kendiyle konuşmak için binmişti vapura. Kendiyle baş başa kalacaktı. Kaç kere gidip gelmişti hiç inmeden sayısını bile unutmuştu. Ama o sarhoş saymıştı
2023 134. kitabı
Merhabalar Kalemini keyifle okuduğum
emre timur
dan #tereddüt adlı kısa romanı ile sizlerleyim. Kahramanımız mebde hayat bilgisi öğretmeni dört çocuk babası. Minik kızının kalbinde maraz var,

Emre TimurYazar · 6 kitap
Mimar, yazar, eğitmen. Felsefe, psikoloji, sosyoloji, edebiyat ve sanatla ilgilenmektedir. Varoluşçu Edebiyat, Varoluşçu Felsefe üzerine Türkçeye eserler kazandırmaktadır. Basılı ilk eseri Palyaçonun Listesi’dir. Profesyonel meslek yaşamına İzmir’de mimari tasarım üzerine dersler vererek devam etmektedir.