2023 68. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2023 22:57
MİMESİS/ EMRE TİMUR "dua etmek; ağlamak; avuçlarım göl çukuru temmuzun ortasında yağmur yağardı sular tuzsuz kokardı ve rüzgâr saçlarını çalardı seni kıskandığım için özür dilerdim ben ve sabahına çıktığım her gece, çil horoz bana küfretti” Kalemine romanlarıyla aşina olduğum yazarın, bu kez şair yanıyla tanıştım . Kitaplarını okuyanlar bilir, yazarın durup düşündüren, sorup sorgulatan bir kalemi var. Öyle hemen okuyup bir kenara koyacak kitaplar yazmıyor. Her cümlesinde bir durup düşündürüyor. Bununla birlikte merak acaba ne olacak diye merakta da bırakıyor. Şiirleri de romanları gibi öğretici ve farklı bir tat bırakıyor damakta. Bir de kitabın önsözünde “ tuhaftır, bu metni okusun diye verdiğim dört kişinin de başına bir şeyler geldi” diyor. Biz o kategoriye girmiyoruz diye düşünerek, kötü düşüncelerimi aklımdan çıkarıyorum. Şiirlerinden bir kaç seçki bırakıp veda edebilirim. Yeni kitaplarda buluşmak üzere. ️“Sizi sevmek tarihim mahfuz Oturarak keman çalışınız kadar yanlış belki Bilemiyorum bir kelebek düşünün narin aklınızla beni tırtıllıktan çıkaran sizsiniz veyâhut sevginiz” ️ “bulanıksın lâkin miyopluğumdan değil kocaman yüksek topuklarından delik deşik içim yanımda ol demiyorum Yanımda yürü yeter bana bak seni bir özel isim olarak kullanıyorum” ️“Çift kişilik odalarda bir kötü adam ne yalnız kalabilen ne de bir başka hayata müdahil olan”
MimesisEmre Timur · İz Bırakan Kalemler · 202127 okunma