2023 10. kitabı
Okunma: 09 Mart 2023 00:00
Kitap neyi anlatıyor bakmadan aldım. Meğerse gençlere hayatlarını nasıl çizecekleri konusunda yön gösteriyormuş. Benden geçmiş olabilir lakin hayatta başarılı olan bir insanın tavsiyeleri çok önemli. 20 yaşımda şu tavsiyeleri görsem başka bir insan olurdum.Bence her insan yaşadığı hayatı anlatmalı. En basit yaşadıklarını bile. Çünkü o basit kavramların birçoğunu biz yaşamadığımız için öğreneceklerimiz sınırsızdır. Günün birinde bunu yapmak istiyorum. Aldığım notları aşağıda paylaşıyorum. Kendinize yalan söylemeye başlamışsanız hiçbir yanlışınızı düzeltemeyeceksiniz demektir. Pek çok genö, sınavları kazandıktan sonra girdiği mülakatlarda düşüncelerini tam olarak düzgün cümlelerle ifade edemedikleri için kaybediyor. Yazmak, düşüncelerini çok daha iyi ifade edebilme, toparlama ve düzeltme fırsatı verir. Yalnızca mesleğiyle uğraşan, başka konularla ilgilenmeyen bir insan çok sıkıcı olurdu herhalde. İşte bu yüzden farklı konularla ilgilenip bilgilenmek zorundayız. Yandaki masada ne iş yapılıyor? Çalıştığımız ortamda yandaki masalarda ne iş yapıldığıyla ilgili bilgi sahibi olabilirsek yükselme imkanımız o kadar artar?
Başarısızlığa ÖvgüMahfi Eğilmez · Remzi Kitabevi · 2022328 okunma