·448 syf.····Okunma: 21 Temmuz 2023 19:25 iyi kız ölüme çok yakın, serinin üçüncü ve son kitabı. pip, seri boyunca birçok şey atlatıyor ve çok fazla tehlikeyle karşı karşıya kalıyor. son vakası çözüldükten sonra, bu olayları çevreleyen çok ciddi bir tssb yaşıyor.
üçüncü kitap da böyle başlıyor, pip ikinci kitabın sonundaki halinden daha iyi bir durumda değil. yaşadıkları yetmezmiş gibi bir de onu taciz eden bir takipçisi var. sosyal medyadaki kötü yorumlara alışkın olsa da aynı kişi ona tekrar tekrar aynı soruyu sorduğunda dikkatini çekiyor: kaybolan sen olduğunda seni kim arayacak?
takipçi, sadece çevrimiçi tacizle de kalmayıp pip’e tehdit içerikli işaretler bırakmaya başladığında pip, bu kişinin yakınlarda olduğunu ve onu izlediğini fark eder. bu kişinin kim olabileceğini araştırmaya başladığında, takipçisini altı yıl önce çözüldüğü iddia edilen yerel bir seri katil davasıyla ilişkilendirebilecek bağlantıları keşfeder. yanlış adam mı hapse girdi? gerçek katil dışarıda ve onun peşinde mi? bir sonraki kurbanı pip mi olacak?
polis bunu soruşturulacak kadar ciddi bir olay olarak görmediğinde pip en iyi yaptığı şeyi yapar, kendisi araştırmaya başlar.
bu kitapta pip’in saf iyimserliğinin artık kaybolduğunu anlıyoruz. insanlığın karanlık tarafını birçok insanın asla görmediği bir şekilde görüyor. pip’in akıl sağlığının bu yönünün sergilenmesini gerçekten takdir ettim. karakter gelişiminin bu şekilde evrilmesi bana daha gerçekçi geldi. bu kitap, ilk iki kitaptan çok daha karanlık ve bu bazı okurların hoşuna gitmeyebilir ama bence pip’in hikayesinin doğal ilerleyişi bu şekilde.
üçüncü kitap asla beklediğim gibi çıkmadı. hikayenin bitebileceğini düşündüğünüz bir nokta var ama sonra büyük bir ters köşe, hikayeyi tamamen yeni bir yöne sürüklüyor. özellikle ikinci bölümü okurken gerim gerim geriliyorsunuz, kitabı elinizden bırakamıyorsunuz.
ravi’den bahsetmezsem olmaz. pip ve ravi takımı bu kitap beni mahvetti, duygulanıp tekrar tekrar okuduğum satırlar vardı. ravi sen bulunmaz bir erkeksin.
en favori gizem gerilim serilerimden birisi oldu, bir gün tekrar tüm seriyi okuyacağım. mutlaka okumanız gereken serilerden birisi.